Aardappelen laden met gehuurde shovel

12 februari 2016

|

Rose

Producten huren kan voordeliger zijn dan kopen. Akkerbouwer Pieter Hamelink is LTO-lid en profiteert van ledenvoordeel op de huur van producten bij Boels. Hij haalt regelmatig een shovel op bij Boels, maar ook voor andere producten weet Hamelink het verhuurbedrijf te vinden.

Samen met broer Leon exploiteert Pieter Hamelink een akkerbouwbedrijf in het Gelderse Elst. De broers hebben een bouwplan met onder meer fritesaardappelen, uien en graan. De aardappelen en de uien blijven na de oogst enkele maanden tot ruim een half jaar op het bedrijf in opslag. Om deze producten bij het afleveren op een vrachtwagen te laden, maakt Hamelink gebruik van een midi shovel die hij huurt bij de vestiging van Boels in Elst. ‘Vroeger gebruikten we een opschepmachine om de producten te laden, maar dat was te tijdrovend’, vertelt Hamelink. ‘Daarna gebruikten we een shoveltje dat we huurden van een kennis. Die woont echter ver weg waardoor het ophalen en terugbrengen veel tijd kostte.’ Inmiddels haalt Hamelink al een jaar of vier een shovel op bij Boels in Elst als er weer eens een vrachtwagen geladen moet worden. ‘Dat werkt supermakkelijk. Ik rij zelf met de shovel van Boels naar de boerderij. Dat kost me een kwartiertje.’

Vervangend exemplaar

Volgens Hamelink is huren bij Boels voordeliger dan zelf een shovel aanschaffen; zeker nu hij ook profiteert van extra korting op de huurprijs via LTO Ledenvoordeel. ‘Een midi shovel zoals we voor het laden van de vrachtwagens nodig hebben, is een relatief dure machine. Huren is voor ons de beste oplossing. De gemakkelijkste ook trouwens. We hebben één keer problemen gehad met de brandstoftoevoer bij een shovel. Boels heeft toen direct gezorgd voor een vervangend exemplaar.’ Akkerbouwer Hamelink weet Boels ook te vinden voor andere spullen. ‘Laatst moesten we wat snoeiwerkzaamheden verrichten. Ik heb toen een motorkettingzaag gehuurd. Het voordeel is dat je direct aan de slag kunt. Boels levert alles erbij wat je nodig hebt zoals beschermende kleding.’

meer informatie

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.