Agrariër betaalt te veel voor meetdienst

30 september 2016

|

Rose

Johan Schuitemaker: ‘’we zien besparingen van 50% à 60% op de huidige factuur’’

Een meetbedrijf is een onafhankelijk bedrijf dat verantwoordelijk is voor het meten van het juiste stroom- en gasverbruik bij de grootzakelijke agrariër. Sinds 2002 is deze markt geliberaliseerd en is de ondernemer vrij om zelf een meetbedrijf te kiezen. De praktijk wijst echter uit dat veel agrariërs niet weten dat zij zelf een meetbedrijf kunnen kiezen en hierdoor vaak flink te veel betalen.

De liberalisering van de markt heeft geleid tot een gemiddelde daling van de kosten met 15-35%. Dit betekent al gauw honderden euro’s per jaar aan kostenbesparing. Toch is nog geen 20% van de grootzakelijke agrariërs sinds 2002 gewijzigd van meetbedrijf, waardoor er maar nauwelijks wordt geprofiteerd van de kostendaling. Er zijn inmiddels ca 12 meetbedrijven actief, waarvan het grootste deel nog onderdeel is van een netbeheerder.

Wat doet het meetbedrijf?

Het meetbedrijf plaatst een elektriciteits- of gasmeter en leest deze meter dagelijks uit via een GSM of GPRS simkaart. De meetgegevens worden aangeleverd bij de netbeheerder voor het opmaken van de energienota. Zo zijn er in totaal dus drie partijen waar de grootzakelijke agrariër mee te maken heeft voor de juiste afrekening van hun energieverbruik; de netbeheerder, de energieleverancier én het onafhankelijke meetbedrijf. Voor kleinverbruik aansluitingen is deze keuze niet mogelijk.

Selectieprocedure

LTO Ledenvoordeel nam de proef op de som en heeft een uitgebreide selectieprocedure gevolgd. Hierbij kwam meetbedrijf Ebatech als beste uit de bus. Johan Schuitemaker, productmanager bij LTO Ledenvoordeel, verantwoordelijk voor de selectieprocedure legt uit: ‘’Ebatech is een kundig en gecertificeerd meetbedrijf. Zij combineren een zeer scherp tarief met uitstekende service en kennis van techniek.’’

Schuitemaker vervolgt: ‘’Een agrarisch ondernemer kan vaak veel geld besparen op de meetdienst, maar veel ondernemers hebben hier eigenlijk geen tijd voor. Ebatech regelt daarom de overstap, wisselt de meter van het huidige meetbedrijf om, leest dagelijks het energieverbruik uit en zorgt dat de ondernemer er daarna geen omkijken meer naar heeft. Afhankelijk van de grootte van de meter, huur of koop van de meter, de soort meter en de duur van het contract liggen de onderhandelde LTO tarieven gemiddeld 20% voor gas en 40% voor stroom lager dan de standaard tarieven. Bij de eerste ondernemers die zijn overgestapt, zien we zelfs besparingen van 50% à 60% op de huidige factuur. Met dit ledenvoordeel wil LTO hun leden attenderen op de besparingsmogelijkheden. Het is zonde om dit geld te laten liggen’’, aldus Schuitemaker.

Bekijk de krant digitaal

ledenvoordeelkrant_voorkant

Ledenvoordeel op uw meetdiensten

Met Ebatech bespaart u fors op de meetdiensten, en krijgt u meer inzicht in en controle over uw energiestromen. De besparing op meetdiensten voor gas bedraagt ongeveer 20%, en op meetdiensten voor elektra tot wel 40%! Voor meer informatie over het ledenvoordeel klikt u op de knop aan de rechterzijde of gaat u naar ltoledenvoordeel.nl/meetbedrijf.

Unigas300_16x9

20 tot 40% besparing Meetdienst

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.