De 5 meest gemaakte fouten bij agrarische verzekeringen

17 mei 2018

|

Rose

Flinke schade door brand, natuurgeweld of een ongeluk kan iedereen overkomen. Maar dan blijkt het dat je niet goed verzekerd bent. Helaas gebeurt het regelmatig dat door onvolledige of foute adviezen bedrijven in de problemen komen. Dit is vaak het gevolg dat agrarisch specialisme ontbreekt bij de verzekeraar.

Ga direct naar LTO Verzekeringen

  1. Melk- en andere kostbare machines. Behoren deze nu wel of niet tot de waarde van de stal?
  2. Hagelschade. Om maar een berucht voorval van te noemen: De hagelschade in het zuiden van 2016 was verzekerd geweest tegen een geringe meerpremie;
  3. Te lage dekking opruimingskosten bij brandverzekeringen;
  4. Te lage inschatting van de waarde van bedrijfsgebouwen. Er is vaak sprake van onderverzekering omdat de tussenpersoon zich volledig heeft vergist in de waarde van de ondergrondse constructies van stallen.
  5. Dubbel verzekerd zijn. Twee verzekeringen die elkaar overlappen. U betaalt dan dubbel voor één specifieke dekking. Behalve dat u duurder uit bent, is het administratief onhandig. Bij schade moet er een beroep worden gedaan op verschillende verzekeraars. Hierdoor kan onduidelijkheid ontstaan over welke verzekeraar wat moet betalen. Dit kan de schadeafhandeling erg vertragen.

Uw agrarisch verzekeringsspecialist

Elke sector kent zijn eigen valkuilen en eigenaardigheden. LTO Verzekeringen kent ze omdat zij niet anders doet dan de agrarische sector verzekeren. De medewerkers van LTO Verzekeringen zien bovenstaande en andere ‘polisfouten’ dagelijks. LTO Verzekeringen biedt aan de leden van de verenigingen onafhankelijk advies ten aanzien van het verzekeringspakket. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Hiermee verzekert u zich van een up-to-date advies en behoudt u uw voorsprong in de sector.

Ga direct naar LTO Verzekeringen

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.