De oplossing voor melkveehouder Patrick

31 maart 2015

|

Rose

Patrick: ‘’Ik kon vrijwel niets meer met mijn hernia, maar mijn bedrijf moest natuurlijk gewoon doordraaien.’’

Langdurig ziek zijn kan grote gevolgen hebben voor u, uw gezin en uw bedrijf. Wat overkomt ondernemers waardoor ze niet meer kunnen werken? Wat is de kans dat u arbeidsongeschikt wordt? En ook: wat kunt u doen om het te voorkomen?

Als ondernemer kunt u daar vaak alleen maar naar gissen. Interpolis heeft vanuit haar ervaring met dit onderwerp veel kennis en wil die graag met u delen. Daarmee krijgt u direct inzicht in uw persoonlijke situatie. Interpolis geeft u tips over wat u kunt regelen om te zorgen dat uw bedrijf door kan gaan als u wat overkomt, maar ook wat u kunt doen om te voorkomen dat u (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt. Ga naar interpolis.nl en krijg direct meer inzicht over arbeidsongeschiktheid. Meer inzicht in arbeidsongeschiktheid.

Melkveehouder Patrick staat na een hernia gelukkig weer tussen zijn koeien

Met 75 koeien en nog eens 60 andere runderen is Patrick een trotse melkveehouder, met liefde voor zijn vak én voor zijn dieren. Hij maakte lange dagen op zijn melkveehouderij. Tot zijn rugklachten steeds erger werden en onderzoek in het ziekenhuis uitwees dat hij een hernia had.

Patrick: “Ik kon vrijwel niets meer, maar mijn bedrijf moest natuurlijk gewoon doordraaien.” Het lukte hem om vervanging te regelen voor de verzorging van zijn dieren. Natuurlijk wilde Patrick zo snel mogelijk weer aan de slag, het viel hem zwaar de zorg aan een ander over te laten.

Meedenken

“Daarbij kreeg ik gelukkig hulp van Interpolis. De arbeidsdeskundige kwam een kijkje nemen op het bedrijf en samen brachten we de problemen waar ik tegen aanliep in kaart. Het zandschuiven bijvoorbeeld, dat deed ik normaal gesproken met de hand. Steeds 5 meter gooien, met een draaiende beweging: niet ideaal voor mijn rug. De arbeidsdeskundige bedacht allerlei oplossingen, waarmee ik mijn rug kon ontzien. Van sommige hulpmiddelen wist ik niet eens van het bestaan af!”

Weer volledig aan de slag

Zelf schaft Patrick een loader aan, Interpolis vergoedt een kuilschuif, een boxenstrooier en twee nieuwe stoelen voor in de loader en een oude tractor. Dankzij het extra materiaal én een op werkhervatting gerichte fysieke training – “Ook vergoed door Interpolis” – is Patrick weer volledig aan de slag op zijn melkveehouderij. De hulpmiddelen verlichten het zware werk aanzienlijk en het gaat goed met hem. “Ik sta weer tussen mijn koeien en kan lekker mijn werk doen. Dat had ik een jaar geleden niet durven hopen.”

Ledenvoordeel bij een Interpolis Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

LTO-leden krijgen bij Interpolis 8,5% korting op de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. U kunt een Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering alleen afsluiten via de Rabobank. Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Interpolis wilt afsluiten, vraag dan een adviesgesprek aan bij uw lokale Rabobank. Bekijk hier meer informatie over het InkomensZekerPlan van de Interpolis

 

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.