Dubbel voordeel voor ZLTO-leden in Zeeland bij investering Wingssprayer

8 juni 2016

|

Rose

Zeeuwse boeren hebben de mogelijkheid een bijdrage (max €2.000,-) te ontvangen wanneer zij investeren in schoner oppervlaktewater. CLM (Centrum voor Landbouw en Milieu) leidt het project Schoon Water Zeeland dat dit mogelijk maakt. Voor u kan dit betekenen dat het wellicht een goed moment is om te investeren in een Wingssprayer. Want naast de bijdrage van het project Schoon Water Zeeland, krijgen ZLTO-leden €64,- per strekkende meter ledenkorting.

Schoon Water Zeeland

Het project Schoon Water Zeeland heeft als doel milieubelasting door emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar oppervlaktewater te verminderen met behoud van goede oogst. Dit proberen zij te bereiken door deelnemers bewust om te laten gaan met middel en bodem. Onderdeel daarvan is naast bijeenkomsten over techniek ook de investeringsbijdrage voor innovatieve technieken die bijvoorbeeld middel besparen, drift beperken of afspoeling voorkomen. Als u van plan bent te investeren in zo’n innovatieve techniek kunt u deze investeringsbijdrage aanvragen. Na uw aanvraag wordt deze beoordeeld door Schoon Water Zeeland.

Interesse of vragen over het project? Neem contact op met één van de adviseurs van Schoon Water Zeeland voor meer informatie via https://www.schoon-water.nl/contact/

Wingssprayer

Een Wingssprayer is een paneel dat onder een bepaalde hoek over de hele breedte van de spuit wordt gemonteerd. Het spuiten van gewassen door de Wingssprayer zorgt voor een fijne dekking van veel kleine druppeltjes die direct diep in het gewas worden gespoten. Dit is mogelijk dankzij de vleugels. Het resultaat:

  • Beperkt drift met 99%
  • 10 tot 15 procent minder middel nodig
  • Bespuiting heeft meer effect
  • Maximale bijdrage project Schoon water Zeeland is €2.000,- (pot is beperkt)
  • Gemiddelde spuit is 40 meter breed. ZLTO-leden krijgen €64,- per strekkende meter ledenkorting wat neerkomt op: €2560,-
  • De meerkosten ten opzichte van een gangbare spuit zijn €26.400,-

-€64 / meter
Wingssprayer

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.