Gratis advies over asbestsanering

5 december 2019

|

Rose

LTO-leden kunnen bij de sanering van asbesthoudende materialen op hun stallen gebruikmaken van de gratis dienstverlening van Eterclean en van de cashbackregeling van LTO Ledenvoordeel.

‘Bij het saneren van een asbestdak komt veel kijken’, vertelt Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel. Stallen moeten leeg, het erf moet veegschoon zijn, rommel in de buurt van het gebouw met asbestdak moet verwijderd worden, het gras moet gemaaid zijn en de bomen bij het gebouw gesnoeid. Als dat niet in orde is, kan een aannemer die asbest komt saneren, besluiten om weer te vertrekken of om kosten te maken om de situatie direct in orde te brengen. ‘Zulke situaties moet je voorkomen’, waarschuwt Schuitemaker. ‘Ze zijn soms best streng.’

Samenwerkingsverband
Een bezoek van Eterclean kan dergelijke situaties voorkomen. Het bezoek is gratis. Eterclean is een onderdeel van golfplatenproducent Eternit en werkt samen met een netwerk van gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven die voldoen aan de strengste normen. LTO-leden kunnen via LTO Ledenvoordeel een gratis keukentafelgesprek aanvragen met Eterclean. Tijdens dat gesprek wordt alles doorgenomen wat bij de asbestsanering komt kijken. Aan de hand van een ronde over het bedrijf krijgen de leden advies over de sanering op die locatie. Van het bezoek wordt een rapport gemaakt. Leden kunnen dat vervolgens gebruiken om offertes aan te vragen bij de gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven waar Eterclean mee samenwerkt.

‘Wij zijn deze samenwerking aangegaan met Eterclean om het saneren van asbestdaken voor LTO-leden zo makkelijk mogelijk te maken’, vertelt Schuitemaker. Veel LTO-leden hebben al gebruikgemaakt van deze gratis dienstverlening. Vervolgens maakten zij ook vaak de keuze om gebruik te maken van de cashback-regeling die LTO Ledenvoordeel biedt. Schuitemaker legt uit hoe die werkt. Leden die bij vervanging van een asbestdak gebruik maken van materialen van Eternit/Kingspan en dat vóór de montage melden bij LTO Ledenvoordeel, krijgen na afloop van het project 0,35 euro per vierkante meter terug. LTO Ledenvoordeel maakt dat over op basis van de factuur van de renovatie, nadat het is gecontroleerd door Eternit. Schuitemaker: ‘Dat gaat al snel om een paar honderd euro.’

Vrije keus leverancier
‘Als LTO-lid heeft u de vrije keuze in het selecteren van uw aannemer of leverancier en u spreekt zelf een mooie prijs met hem af voor het project’, vervolgt Schuitemaker. ‘Om recht te hebben op de cashbackactie van 0,35 euro per vierkante meter, is het belangrijk dat u samen met de aannemer kiest voor het geselecteerde dakmateriaal van Eternit of Kingspan Insulation.

Voordelen van Ecolor golfplaten
Gaat u het dak van uw stal renoveren, kies dan voor Ecolor golfplaten van Eternit, de enige Nederlandse producent van vezelcement golfplaten. Waarom Eternit?

  1. Sterk geluiddempend: lawaai geeft dieren stress en maakt ze minder productief. Vezelcement golfplaten dempen het geluid. Bij regenval klinkt het geluid op een vezelcement golfplatendak maar half zo luid als onder een metalen dak.
  2. Hoge brandklasse: de hoge brandklasse (A2-s1,dO) helpt om een veilige stalomgeving te creëren voor dier en mens.
  3. Roesten niet: Eternit Ecolor golfplaten bevatten geen staal en roesten dus niet.
  4. Bestand tegen chemische invloeden: vezelcement rot niet en is ongevoelig voor schimmels, bacteriën, ongedierte en chemische invloeden.
  5. Ademend materiaal: ammoniakdampen, stof en vocht kunnen luchtweginfecties bij uw dieren veroorzaken. Vezelcement is van nature een ademend materiaal en helpt om condensvorming te minimaliseren en luchtweginfecties bij dieren te voorkomen.

 

Meer over asbestsamering

Bedrijfsvoering nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

15 april 2024

Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

Vanaf 1 augustus 2024 moet u uw verlengingspunt voor Veiligheid en Techniek halen bij een fysieke bijeenkomst, Verleng nu nog snel en makkelijk online!

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.