Hartstilstand op boerenbedrijf

16 juni 2015

|

Rose

Niemand hoopt te maken te krijgen met het onwel worden van familie, een bezoeker, gast of medewerker op het boerenerf. Toch is het van belang om goed voorbereid te zijn. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is niet het eerste waar een agrariër aan denkt, maar de cijfers maken duidelijk dat dit wel het verschil maakt tussen overleven of overlijden.

Cijfers

In Nederland overlijden per jaar ruim 16.000 mensen door een hartstilstand. Slechts 10% overleeft een hartstilstand zonder het gebruik van de AED. Dit komt omdat de defibrillatieschok vaak te laat komt. Bij een defibrillatieschok na 6 minuten is de overlevingskans 25% en na 12 minuten is de overlevingskans nihil. De Nederlandse norm voor de aanrijtijd van een ambulance is ongelukkigerwijs 13 minuten. Snelle reanimatie (beademen en hartmassage binnen 3 minuten) in combinatie met het gebruik van een eigen AED, zorgt voor een overlevingspercentage van 90%! Juist omdat de ambulance vaak te laat is, helemaal in buitengebied, is het zo belangrijk om een eigen AED te hebben. Hiermee vergroot je de kans aanzienlijk om familie en bezoekers op tijd te helpen.

Iedereen kan omgaan met een AED

Wie denkt: ‘Ik heb geen idee hoe een AED werkt! Ik kan toch niemand helpen daarmee’, die heeft het mis. De AED van Philips werkt volledig automatisch. Wie het apparaat bedient hoeft enkel te luisteren naar wat hij/zij moet doen en het apparaat helpt deze persoon door het proces heen.  Het gebruik van de AED is daarmee zó duidelijk en gemakkelijk, dat ook een ongetraind persoon ermee om kan gaan.

Ruim 20% Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel heeft verschillende AED’s met elkaar vergeleken en heeft op basis van betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en de scherpe prijs gekozen voor de Philips HeartStart HS-1. Deze AED is het meest verkocht ter wereld. Procardio is de leverancier die deze AED met ruim 20% ledenkorting  aanbiedt.

Klik hier voor meer informatie.

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.