Lage brandstofprijs is meevaller bij inkoop diesel

23 januari 2015

|

Rose

We merken het allemaal aan de pomp, de brandstofprijzen zijn een stuk lager. Ook voor agrariërs is dit een meevaller. Dit loopt soms op tot honderden euro’s per maand vanwege de lagere olieprijs.

Daling ruim 18%

Brandstof is voor veel agrariërs een hoge kostenpost. ‘’lagen de kosten vorig jaar nog rond de €110,- per 100 liter diesel. Nu ligt de dieselprijs rond de €90,- per 100 liter,’’ zegt Arnout Goeman van LTO Ledenvoordeel. ‘’Dat is een daling van ruim 18%. We hopen dat deze ontwikkeling nog even doorzet. Akkerbouwers verbruiken in het voorjaar tijdens het zaaien een hoop brandstof. Een lage brandstofprijs is in die periode zeer welkom’’.

Koppeling met wereldolieprijs betekent scherpe dagprijs

LTO Ledenvoordeel biedt korting op de dieselprijs voor de leden. Het voordeel is € 2,- per 100 liter. Arnout vertelt: ‘’Bij ons staat de dieselolieprijs gewoon op de website vermeld, als dagprijs. Veel dieselleveranciers zijn daar niet blij mee. Door hier bewust voor te kiezen, hebben we ervoor gezorgd dat de prijzen scherp blijven.’’ Vaak krijgt LTO Ledenvoordeel opmerkingen van leden over de dieselolieprijs, dat de prijzen bij hun leverancier goedkoper kunnen als zij bellen. Goeman legt uit: ‘’Het klopt inderdaad dat als leden hun leverancier bellen dat er dan vaak nog wel iets van de prijs af kan. Dat is een eenmalige korting. Belt de agrariër de volgende keer niet, dan zal de prijs hoger liggen. De prijs die wij publiceren is gekoppeld aan de wereldolieprijs, ook wel Platss-notering genoemd. Hierdoor zijn de prijzen altijd scherp. Zodra de dieselolieprijs zakt, profiteren de leden direct. De benzinestations werken niet op deze manier, daardoor duurt het altijd lang voordat de prijsdaling ook bij de benzinestations doorgevoerd wordt. Bijkomend voordeel is dat leden bij ons nooit hoeven te bellen voor een scherpe prijs. De prijs is altijd scherp. Ook de levering is snel. Voor 12 uur bestellen betekent de volgende dag leveren.‘’

Dagprijs

Klik hier voor de dagprijs.

Transport nieuws

11 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen slaan handen ineen voor verkeersbewuste agrarische jeugd

In een gezamenlijke inspanning om de verkeersveiligheid te bevorderen en met een focus op de agrarische jeugd, bundelen LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen hun krachten.

30 oktober 2023

Zonder problemen de winter door met Blauwe Diesel

De winterperiode staat voor de deur. Als het gaat vriezen, hoeven Blauwe Diesel-gebruikers zich geen enkele zorgen te maken. Blauwe Diesel is namelijk beveiligd tot -20 graden.

16 oktober 2023

LTO Ledenvoordeel en GreenChem BV lanceren voordelige Adblue voor LTO-leden

Wageningen, 16 oktober - LTO Ledenvoordeel is verheugd om aan te kondigen dat we een nieuw ledenvoordeel hebben gelanceerd in samenwerking met GreenChem BV, een toonaangevende leverancier van Adblue.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.