Last van wespen? Wij helpen u verder

15 augustus 2018

|

Rose

Het wespenseizoen is in volle gang. In augustus zijn de meeste larven inmiddels uitgegroeid tot volwassen wespen en gaan allen op zoek naar plantaardig voedsel. De kans dat u een wespennest heeft op uw erf is aanwezig en kan een grote overlast veroorzaken. Bureau Plaagdierpreventie kan voor u bestrijden en advies geven.

Direct naar het aanbod

Hoe herkent u wespennesten?

Ziet u meerdere wespen achter elkaar een kier of gaatje ingaan dan is het mogelijk dat u een wespennest heeft. Om het wespennest te vinden, moet u kijken naar de aanvliegroute van terugkerende wespen. Als het nest dicht bij een leefomgeving zit, houd dan de ramen gesloten rondom het nest.

Een wespennest begint heel klein. Al in het voorjaar begint een jonge koningin met het bouwen van een wespennest. In deze periode legt ze haat eerste eitjes. Een beginnend nest heeft de grote van een golfbal. De eitjes ontwikkelen zich in werksters, waarna zij de bouw van het nest overnemen en de koningin vanaf dan alleen nog maar eitjes legt.

Nesten van wespen zijn over het algemeen niet direct zichtbaar. Daarom is een wespennest weghalen een lastige opgave. Deze worden namelijk op beschutte plekken gemaakt zoals zolders, in spouwmuren, vlieringen, holle bomen, oude muizengaten, vogelhuisjes, naden, kieren en ga zo maar door.

Wees voorzichtig wanneer u te maken heeft met wespen, ze hebben een stevige angel en kunnen als ze verstoord worden met meerdere tegelijk aanvallen. Neem bij last contact op met een professional voor een juiste behandelmethode en de risico van steken te beperken.

Korting op plaagdierpreventie

Bureau Plaagdierpreventie bestrijdt de wespen die zich in het nest bevinden. De meeste wespen zullen, binnen 24 uur na de behandeling, in het nest sterven. Werksters die later naar het nest terugkeren, zullen op natuurlijke wijze uitsterven. Het wespennest verwijderen is niet nodig, wespen gebruiken een reeds bestreden nest niet nog een keer.

Naast een bestrijding kan Bureau Plaagdierpreventie advies geven op welke wijze u wespennesten kunt voorkomen. Ook kan Bureau Plaagdierpreventie u voorzien van:

  • Wespenvallen, op het moment de nesten niet traceerbaar zijn, maar er wel last is.
  • Bijenbekjes, voorzie de stootvoegen van bijenbekjes zodat wespen niet in de spouwmuur gaan zitten of uw huis binnendringen. Let wel, alleen plaatsen als er geen las/nest aanwezig is.

Voor meer informatie of een bestrijding neem dan contact op met Bureau Plaagdierpreventie.

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.