LTO Seizoenarbeid maakt het werkgevers makkelijk

13 mei 2015

|

Rose

Voor agrarische ondernemers die gebruikmaken van buitenlandse medewerkers is LTO Seizoenarbeid een onmisbare dienstverlener. LTO Seizoenarbeid neemt administratieve lasten uit handen, biedt een zeer concurrerende zorgverzekering en helpt bij het vinden van geschikte mensen.

‘Agrarische ondernemers met personeel willen een goede werkgever zijn, maar zitten niet te wachten op rompslomp die het werkgeverschap met zich meebrengt. Daar speelt LTO Seizoenarbeid op in. Wij zijn een partner voor de ondernemer en kunnen de administratieve lasten voor hem sterk verminderen’, vertelt Yvonne van de Ven, teamleider bij LTO Seizoenarbeid. LTO Seizoenarbeid maakt, net als LTO Ledenvoordeel, deel uit van LTO Bedrijven. ‘Van oudsher zijn we een dienstverlenend bedrijf. Het ontstaan van LTO Seizoenarbeid is terug te voeren op de tijd waarin er voor het in dienst nemen van een buitenlandse werknemer uit bijvoorbeeld Polen een tewerkstellingsvergunning nodig was. ‘LTO Seizoenarbeid is doorgegroeid tot een dienstverlener die agrarische ondernemers één loket biedt voor administratieve zaken en hen bijstaat om een goed werkgever te zijn. We doen er alles aan om het ondernemers, administratief gezien, zo makkelijk mogelijk te maken’, aldus Van de Ven. ‘Dat doen we voor bedrijven van klein tot groot.’

Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont en werkt moet verplicht een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. In het verleden ging er op dit vlak bij buitenlandse werknemers vaak wat mis. ‘Onder meer door taalproblemen waren werknemers zich er niet altijd van bewust dat ze een zorgverzekering moesten hebben. En bij vertrek naar het buitenland was er vaak geen sprake van het afmelden van de zorgverzekering bij werknemers die wel zo’n verzekering hadden.’ Het lukte LTO Seizoenarbeid om afspraken te maken met enkele grote zorgverzekeraars over een collectieve zorgverzekering voor tijdelijke/seizoenarbeiders. Ook regelde LTO Seizoenarbeid een digitale koppeling tussen werkgevers en zorgverzekeraars. ‘Dat vergemakkelijkt het aan- en afmelden van buitenlandse werknemers voor de collectieve zorgverzekering. ‘De zorgverzekering via LTO Seizoenarbeid biedt een aantal bijzondere pluspunten die je bij ‘normale’ zorgverzekeringen niet tegenkomt. Zo is er voor verzekerden geen sprake van een eigen risico. Ook repatriëring naar het thuisland, bij medische noodzaak of bij overlijden, is meeverzekerd. Verder valt ook spoedeisende tandhulp tot een maximum van 200 euro per jaar onder de collectieve zorgverzekering. ‘Buitenlandse werknemers onderhouden hun gebit vaak minder dan we hier gewend zijn. Het gevolg is dat acute gebitsproblemen regelmatig voorkomen.’ Bij de zorgverzekering hoort een zeer scherp tarief: 2,41 euro per dag of 73 euro per maand. ‘We verzorgen ook de aanvraag van zorgtoeslag. Die komt neer op 78 euro per maand.’ LTO Seizoenarbeid heeft een vergunning bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om te adviseren en te bemiddelen in zorgverzekeringen. ‘Met deskundige adviseurs onderscheiden we ons in de markt.’ Leden van LTO kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de diensten van LTO Seizoenarbeid. Meer informatie: www.ltoseizoenarbeid.nl.

Payrolling

Werkgevers kunnen LTO Seizoenarbeid ook inschakelen voor payrolling. Dat betekent het uit handen geven van alle arbeidsrechtelijke risico’s en de gehele (loon)administratie. LTO Seizoenarbeid werkt hierbij samen met Nedflex, een specialist op het gebied van payrolling.

Seasonalwork.nl

LTO Seizoenarbeid is geen uitzendbureau, maar kan wel bemiddelen bij het aantrekken van buitenlandse medewerkers. Dit gebeurt onder meer via website www.seasonalwork.nl waar werkgevers contact kunnen leggen met Europese kandidaten. ‘Desgewenst kunnen we ook de complete wervings- en selectieprocedure voor een werkgever verzorgen’, vertelt teamleider Yvonne van de Ven, teamleider van LTO Seizoenarbeid.

Naar website Seizoenarbeid

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.