Melkgeitenbedrijf Veelers kiest voor direct ‘geld terug’ Dak Actie

13 mei 2015

|

Rose

In Hengevelde runnen Gerrit-Jan en José Veelers hun melkgeitenbedrijf met 1.250 geiten. De familie Veelers stelt het welzijn van hun geiten op de eerste plaats. Vandaar dat zij gebruik hebben gemaakt van de Dak Actie van LTO Ledenvoordeel.

In 2000 is een compleet nieuwe stal met natuurlijke ventilatie gebouwd. In de geitenstal zijn zowel Eternit Ecolor golfplaten als Kingspan Selthaan Megaplus isolatieplaten toegepast. Deze materialen zijn speciaal voor de agrarische sector ontwikkeld. De isolatie is door de aannemer achteraf onder de gording en de golfplaten aangebracht. Hierdoor ontstaat een natuurlijke luchtstroom richting de opendakconstructie, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. De stal is voorzien van 1.300 vierkante meter 40 millimeter dikke isolatieplaten. Door het lichte gewicht zijn ze ideaal om onder Eternit Ecolor golfplaten aan te brengen. Tevens zorgen deze isolatieplaten voor een hoge lichtopbrengst, zijn ze bestand tegen logen en zuren en zorgen ze voor energiebesparing.

Hittestress

De geïntegreerde skybox biedt uitzicht op de geiten. In de zomer kan de stal tot op het maaiveldniveau open. Veelers: ‘Het zijn niet alleen leuke beesten, ze bieden ook een eerlijk en gezond product. Hoe beter mijn geiten het hebben, hoe beter ik het heb.’ Hij vervolgt: ‘Geiten zijn gevoelig voor grote temperatuurverschillen en warmere zomers. Deze hittestress heeft invloed op de melkproductie, die juist in de zomer piekt. Voor het welzijn van de dieren hebben we besloten te isoleren. De mooie heldere stucco afwerking aan de zichtzijde, de brandvertragendheid en de betaalbaarheid waren bepalend voor onze keuze.’

Mooie actie

‘Het mooie van de Dak Actie is dat je je eigen aannemer kiest en zelf onderhandelt over de aanneemsom’, zegt Veelers. ‘Natuurlijk wel met de beschikbare producten die via de Dak Actie worden aangeboden. Uiteindelijk krijg je over de aangeschafte nieuwe producten van Eternit en Kingspan 0,35 euro per vierkante meter per product via LTO Ledenvoordeel terug.’

Hoe werkt LTO’s Dak Actie?

  1. U kiest een aannemer of bouwbedrijf voor de renovatie van uw dak
  2. U onderhandelt zelf met uw aannemer of bouwbedrijf over de prijs
  3. U gebruikt de voor deze actie geselecteerde nieuwe materialen van Eternen/of Kingspan. Ook het Eterclean asbestsaneringsconcept is mogelijk.
  • U ontvangt € 0,35 per product per vierkante meter. Met deze directe cash back gaat niets verloren aan tussenhandel
  • U dient minimaal 200 vierkante meter aan materiaal per leverancier aan te schaffen. Dat betekent dat als u Eternit golfplaten én Kingspan materialen toepast u tweemaal € 0,35 per vierkante meter ontvangt
  • U krijgt uw geld terug via LTO Ledenvoordeel en daardoor is terugbetaling gegarandeerd
  • Meld uw project online voor de montage aan op www.dakactie.nl
  • Nadat uw project gereed is, meld u uw project af
  • Aan de hand van uw factuur, ontvangt u € 0,35 per product per vierkante meter terug

Bekijk de dakactie

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.