Nieuw: ledenvoordeel op duurzame verlichting in de stal

13 oktober 2021

|

Rose

LTO-leden ontvangen vanaf nu korting op duurzame stalverlichting van Agrilight. Bovendien wordt er voorafgaand een gratis lichtplan voor een optimaal lichtniveau gemaakt.

Het gebruik van ledverlichting in de stal kan aanzienlijk schelen in stroomkosten: vaak brandt het licht namelijk onnodig lang of niet op de juiste tijd. Door het gebruik van innovatieve technieken in de verlichting kan het stroomverbruik omlaag. En duurzame verlichting komt in aanmerking voor diverse fiscale voordelen zoals EIA en MDV. Zo kan een besparing tot 60% gerealiseerd worden.

Dierenwelzijn en productie
Vooral ondernemers die dieren houden zoals melkvee, pluimvee, geiten en paarden kunnen hier hun voordeel mee doen, want een goed lichtniveau verbetert het welzijn van het vee. Actieve en gezonde dieren hebben minder last van blessures en uitval en zorgen voor een verhoogde productie.

Lichtplan
In de stal hebben vervuiling en ammoniak een grote invloed op het functioneren en de levensduur van de apparatuur. De meeste ledverlichtingsarmaturen zijn niet geschikt voor gebruik in de stal. Het is dus belangrijk dat de juiste armaturen gebruikt worden. Daarbij zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden bij een goede verlichting, zoals de hoeveelheid licht en de verdeling van het licht. Agrilight maakt vrijblijvend een lichtplan op maat, waarmee je in één oogopslag ziet wat de beste oplossing voor een specifieke stal is. Zo kan met goede verlichting het optimale uit de stal gehaald worden. Na plaatsing van de verlichting volgt een gratis servicebezoek.

Innovatief besturingssysteem
Buitenlicht dat de stal inkomt, zorgt voor een variabele lichtbehoefte. Agrilight heeft daarom voor haar ledproducten een volautomatisch besturingssysteem ontwikkeld. Door een innovatieve samenwerking tussen de lichtsensor en de besturingskast, brandt het licht in de stal alleen wanneer dat daadwerkelijk nodig is. De ledarmaturen dimmen automatisch indien er voldoende buitenlicht is om het vooraf bepaalde lichtniveau te behalen. Dit zorgt tevens voor een extra besparing in energiekosten.

Ledenvoordeel
LTO Ledenvoordeel is een samenwerking aangegaan met Agrilight en haar gecertificeerde dealers vanwege haar jarenlange ervaring in stalverlichting. Leden krijgen een gratis lichtplan en korting op AGRILED® 3 en AVILED® led armaturen en AGRIBOX pro besturingssysteem, die zijn ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, van hoogwaardige materialen en componenten en met een lage CO2-voetafdruk.

Ga snel naar het aanbod

Led-verlichting nieuws

15 december 2023

Besparen op stroom met ledverlichting

Door het gebruik ledverlichting kan het stroomverbruik in de stal of schuur omlaag.

28 september 2023

Kies ook voor zuinige en dimbare ledverlichting in de stal

Melkveehouder Jurgen de Hoon uit het Brabantse Rijsbergen liet vorig jaar in een nieuw deel van zijn stal ledverlichting installeren van Agrilight.

1 november 2022

Hoe kan ik verduurzamen met ledenvoordeel?

Start met verduurzamen en profiteer van een groot aanbod producten en diensten met LTO Ledenvoordeel.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.