Nieuwe aanpak collectieve inkoop energie groot succes

13 september 2018

|

Rose

Meer dan 300 leden van LTO Ledenvoordeel profiteren al van scherpe tarieven met ‘Energie van Boeren’

Wageningen, – LTO Ledenvoordeel boekt succes met haar nieuwe strategie voor de collectieve inkoop van energie onder het label ‘Energie van Boeren’. Meer dan 300 leden tekenden in op de zomeractie en ontvingen inmiddels een scherp aanbod voor stroom en aardgas. Inschrijven voor volgende collectieve inkoop dit najaar is nu mogelijk op de website van LTO Ledenvoordeel.

Scherp geprijsde energie van agrarische bronnen

“Als agrarische ondernemer kun je je tegenwoordig echt geen fouten permitteren. Je energie-inkoop wil je gewoon goed geregeld hebben. En omdat ieder boerenbedrijf anders is bieden we graag advies op maat,” zegt Ramon Jongepier, Adviseur bij LTO Ledenvoordeel. “We bieden een scherp tarief dat meestal lager is dan bij zakelijke prijsvergelijkers. Zeker met de stijgende energieprijzen is dat mooi meegenomen. De afspraken maken we voor meerdere jaren, waardoor LTO-leden doorlopend profiteren van financieel voordeel – zonder jaarlijks over te hoeven stappen.”

De energieprijzen zijn gebaseerd op collectieve inkoop. Hoe meer aanmeldingen, hoe groter het voordeel voor de leden. Tijdens de aanbesteding van de langlopende raamovereenkomst waren naast het tarief ook duurzaamheid, service en de herkomst van de energie doorslaggevende factoren. Energieleverancier Greenchoice scoorde op deze punten het beste en heeft zich afgelopen jaren bewezen als betrouwbare speler in de markt.

100% boerenstroom

In de nieuwe aanpak kiest LTO Ledenvoordeel voor energie die afkomstig is van agrarische bronnen. “Als collectief voor boerenondernemers gaan we natuurlijk voor energie van agrarische bronnen,” aldus Jongepier. Zo is het stroometiket ‘Energie van Boeren’ tot stand gekomen. Terwijl leden voordeel hebben van de collectieve inkoop, draagt het label tegelijk bij aan het rendement van de circa 45 aangesloten boerenondernemers. Jongepier: “Zo vloeit er geld terug naar de agrarische sector in plaats van naar de grote energiereuzen die nog vaak fossiele brandstof of kernenergie gebruiken.”

Inschrijven najaar nu mogelijk

Ondernemers in de agrarische sector zijn druk en maken lange dagen. Daarom vindt LTO Ledenvoordeel het belangrijk dat leden snel en makkelijk gebruik kunnen maken van de gezamenlijke energie-inkoop. Leden melden zich nu eenvoudig via de website aan voor de volgende inkoopactie van dit najaar.

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.