NieuweStroom gebruikers krijgen geld toe

3 juni 2019

|

Rose

Gistermiddag bereikte de EPEX(APX) een negatieve stroomprijs. De combinatie van heel veel zon- en windkracht zorgde voor een piek in de productie van energie. Daardoor krijgen afnemers van dynamische stroom geld terug voor de energie die zij in dat uur gebruikt hebben.

Als u een energiecontract heeft met flexibele prijzen dan is de prijs uw verbruik gekoppeld aan de handelsprijzen van dat moment. Deze prijs per kWh wordt bepaald aan de hand van vraag en aanbod op de handelsbeurs EPEX (APX). Voor elk uur van de dag wordt een aparte prijs vastgesteld en daar komt dan een kleine opslag bij voor de leverancier.

Elektrische energie kan niet worden opgeslagen en daarom moet het als het is opgewekt meteen gebruikt worden. Dus als er veel zon en veel wind is kan het gebeuren dat er een tijdelijk overschot is zoals gistermiddag. De overheid heeft namelijk bepaald dat groene energie altijd voor gaat op grijze stroom. Afnemers kunnen hier handig op in spelen, door de beursprijzen in de gaten te houden. Als u meer stroom gebruikt wanneer de prijs laag is of zelfs negatief kunt u kosten besparen en andersom kunt u proberen om bij hoge prijzen minder energie te gebruiken.

Heeft u een energiecontract bij NieuweStroom? Dan hoeft u uw energieverbruik van dat uur afgelopen zondag dus niet te betalen, maar wordt het juist in mindering gebracht op uw totale kosten.

Meer weten over dynamische prijzen? Kijk op ltoledenvoordeel.nl/energie/nieuwe-stroom/

 

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.