Onjuist afvoeren dieselolietank is duur grapje

16 februari 2017

|

Rose

Regionale uitvoeringsdiensten leggen boeren dwangsommen op om ze te dwingen oude dieselolietanks te saneren. De sanering moet dan met spoed gebeuren. ‘Zo ver kun je het als boer beter niet laten komen. Je staat er dan niet goed op bij de omgevingsdienst’, zegt Michiel Loman, marketing coördinator bij LTO Ledenvoordeel. Volgens Loman heeft wachten met saneren van een verouderde dieselolietank geen enkele zin. ‘Het saneren moet uiteindelijk toch gebeuren.’

Bij ruim een derde van de agrarische bedrijven staat nog een dieselolietank die niet aan de eisen voldoet. Dit is een schatting van Wubben Noord bv, de partner van LTO Ledenvoordeel als het gaat om olietanksanering. Een veelgemaakte fout is het meegeven van een dieselolietank aan de oudijzerboer. Dat mag niet. De afvoer van een oude tank naar een saneringsbedrijf moet door een Kiwa-gecertificeerd bedrijf gebeuren. ‘Illegale afvoer kost geld. Dat betekent in de praktijk een boete van minimaal 1.500 euro. Ook de vervoerder van de tank is strafbaar’, aldus Loman.

Een Kiwa-erkend saneringsbedrijf verstrekt een saneringsbewijs. Bij bezoek van een toezichthouder moet een ondernemer dit bewijs kunnen tonen. ‘De kosten van saneren hangen af van de grootte van de olietank’, meldt Ramon Jongepier van LTO Ledenvoordeel. ‘Door onze gezamenlijke inkoop en efficiënte logistieke planning kunnen leden rekenen op de scherpste prijsstelling. Wij peilen deze prijs uiteraard regelmatig.’

LedenvoordeelkrantBekijk de krant digitaal

Actie Tankslag

Actie Tankslag is de laatste jaren dermate succesvol dat LTO Ledenvoordeel zich heeft ontpopt tot prijszetter op deze markt. Actie Tankslag heeft bijgedragen aan het drukken van de prijzen. LTO Ledenvoordeel zoekt voortdurend naar de meest voordelige aanpak voor leden. Om een beeld te geven; het saneren van een tank met een inhoud tot 1.900 liter kost leden € 225,-. Een nieuwe tank is de grootste kostenpost. Voor een nieuwe tank van 1.200 liter (inclusief installatie, C4 coating en Cube 56 pompset) betalen leden € 2.588,-. Ook grotere tanks kunnen gesaneerd en gekocht worden met ledenvoordeel.

Direct uw sanering regelen

Transport nieuws

11 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen slaan handen ineen voor verkeersbewuste agrarische jeugd

In een gezamenlijke inspanning om de verkeersveiligheid te bevorderen en met een focus op de agrarische jeugd, bundelen LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen hun krachten.

30 oktober 2023

Zonder problemen de winter door met Blauwe Diesel

De winterperiode staat voor de deur. Als het gaat vriezen, hoeven Blauwe Diesel-gebruikers zich geen enkele zorgen te maken. Blauwe Diesel is namelijk beveiligd tot -20 graden.

16 oktober 2023

LTO Ledenvoordeel en GreenChem BV lanceren voordelige Adblue voor LTO-leden

Wageningen, 16 oktober - LTO Ledenvoordeel is verheugd om aan te kondigen dat we een nieuw ledenvoordeel hebben gelanceerd in samenwerking met GreenChem BV, een toonaangevende leverancier van Adblue.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.