Percentage zonnepanelen op melkveestallen neemt toe

29 augustus 2016

|

Rose

Op 16,2% van de Nederlandse melkveebedrijven liggen op dit moment zonnepanelen op de daken. Vorig jaar was dit 14,4%. De investeringsbereidheid van melkveehouders in zonnepanelen is ten opzichte van vorig jaar licht toegenomen.

Dit blijkt uit de RundveeScanner 2016 van AgriDirect, de jaarlijkse telefonische inventarisatie onder Nederlandse melkveehouders. In de periode april t/m juni hebben ca. 8.000 melkveehouders met minimaal 50 koeien vragen beantwoord over o.a. hun toekomst- en investeringsplannen.

Percentage zonnepanelen neemt gestaag toe

16,2% van de melkveehouders heeft in de afgelopen jaren reeds zonnepanelen aangeschaft. Vier jaar geleden waren er op nog maar 3,3% van de melkveebedrijven zonnepanelen aanwezig. De meeste zonnepanelen zien we op de bedrijven met meer dan 100 koeien (17,7%).

Persbericht_Percentage zonnepanelen op Nederlandse melkveestallen neemt gestaag toe_grafiek1

Niveau investeringsplannen licht gestegen

Op 13,4% van de melkveebedrijven heeft men plannen om zonnepanelen op het bedrijf te plaatsen. Dit is een lichte toename ten opzichte van het percentage van 2015 (12,6%) waarmee de dalende lijn, die in 2013 werd ingezet, lijkt te zijn doorbroken.

Persbericht_Percentage zonnepanelen op Nederlandse melkveestallen neemt gestaag toe_grafiek2

Meer zonnepanelen in Nederlandse akkerbouwsector

Binnen de melkveesector zijn relatief gezien minder zonnepanelen aanwezig dan binnen de akkerbouwsector in Nederland. Op dit moment beschikt ca. 24% van de akkerbouwers en 21% van de vollegrondsgroentetelers over zonnepanelen op het bedrijf.

Over AgriDirect

AgriDirect verzorgt direct marketing- en marktonderzoeksprojecten voor toeleveranciers en dienstverleners in de land- en tuinbouwsector. De in totaal ca. 65 werknemers zijn werkzaam op de Nederlandse (Roggel) en Duitse vestiging (Viersen), waar tevens twee eigen callcenters zijn gevestigd. AgriDirect heeft en onderhoudt de grootste en meest actuele agrarische adressendatabases van Nederland, België en Duitsland. Een Poolse agrarische database is in opbouw.

Energie nieuws

11 juni 2024

Zonnepanelen rendabel of niet?

Vraagt u zich ook af of zonnepanelen nog steeds rendabel zijn? Nu er steeds vaker terugleverkosten gerekend worden en de salderingsregeling misschien vervroegd wordt afgebouwd, vragen veel ondernemers zich af of het nog zinvol is om nu te investeren in zonnepanelen. Het antwoord is dat het zeker zin heeft.

4 juni 2024

LTO Ledenvoordeel en Next Source bieden veehouderij en glastuinbouw voordelen van zonne-energie

Next Source en LTO Ledenvoordeel zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van zonne-energie, wat voldoet aan de specifieke behoeften van de agrarische sector.

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.