Tot 2023 salderen, daarna stapsgewijze afbouw

1 mei 2019

|

Rose

Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen met een kleinzakelijke aansluiting: De salderingsregeling voor zonnepanelen is verlengd en blijft tot 2023 bestaan in zijn huidige vorm. Na dit jaar wordt het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd. De regeling blijft nu 3 jaar langer in stand dan dat er in het regeerakkoord was afgesproken.

Dit betekent dat de eerder voorgestelde terugleversubsidie niet doorgaat. Aanleiding voor deze wijziging is dat energiemaatschappijen de nieuwe vorm niet zagen zitten wegens verwachte administratieve problemen.

Afbouwen
Vanaf 2023 wordt een steeds kleiner deel van de energiebelasting terugbetaald aan de zonnepaneeleigenaar. Dit voordeel neemt af tot nul in 2031. Hoe het afbouwpad er uit komt te zien is pas eind 2019 bekend.

Bedrijven met een aansluiting van meer dan 3 x 80 ampère vallen buiten deze regeling en maken meestal gebruik van de SDE+-regeling.

Nu nog investeren?
LTO Ledenvoordeel raadt aan om niet te lang te wachten met het investeren in zonnepanelen. De gemiddelde terugverdientijd voor een kleinzakelijke energieverbruiker blijft nu nog ongeveer 7 jaar. Dit gaat waarschijnlijk oplopen als de investering wordt uitgesteld. Dit komt direct doordat er minder belastingvoordeel is.

Leden kunnen via LTO Ledenvoordeel tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen inkopen. Er wordt voor goede kwaliteit gezorgd tegen een scherpe prijs. Niet voor niets liggen er op meer dan 750 locaties verspreid over heel Nederland, PV-installaties van LTO’s collectieve inkoop. Informatie en een prijsopgave opvragen is uiteraard geheel vrijblijvend.

Voor meer informatie kijk u op ltoledenvoordeel.nl/zonnepanelen

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.