Veel boeren-AOV’s niet meer van deze tijd

13 februari 2019

|

Rose

Agrarische ondernemers met een Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen betalen in een aantal gevallen te veel. Bijvoorbeeld als de polis voor 2013 is afgesloten. Tot deze tijd werd de provisie berekend in de polis. Hierdoor is de premie vaak flink hoger dan wanneer de verzekering nu wordt aangegaan.

Boeren en tuinders met een polis van voor 2013 worden aangeraden om hun polis te toetsen en zo nodig te vernieuwen via een onafhankelijk tussenpersoon zoals LTO Verzekeringen.

Benjamin Overkleeft van LTO Verzekeringen: ‘We merken vaak dat boeren en tuinders huiverig zijn om hun AOV te vernieuwen. Ondernemers die de vijftig gepasseerd zijn, of die te maken hebben met een beperkte dekking denken vaak ze dat ze vast zitten aan de AOV die ze jarenlang geleden bij hun bank hebben afgesloten. Maar in een aantal gevallen kunnen wij ervoor zorgen dat de polis doorloopt bij dezelfde verzekeringsmaatschappij tegen een lagere premie en soms zelfs met (hernieuwde) starterskorting.

Naast een lagere premie kan een nieuwe AOV ook andere voordelen opleveren. Overkleeft: ‘De AOW leeftijd is afgelopen jaren omhoog gegaan. Maar de dekking sluit hier niet altijd op aan. Inmiddels is er een aantal ontwikkelingen binnen de AOV die, zonder dat dit onevenredig duur wordt, de eindleeftijd standaard op 67 stelt.”

‘Wij nemen dit natuurlijk allemaal mee tijdens het gratis en vrijblijvende adviesgesprek’ aldus Overkleeft. Is uw AOV al van voor 2013? Kijk dan snel op www.ltoverzekeringen.nl/nieuweaov

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.