‘Wij ontzorgen agrarische werkgevers’

14 juni 2018

|

Rose

LTO Arbeidskracht staat vooral bekend om het zorgverzekeringsaanbod voor buitenlandse seizoenarbeiders. Maar het ontzorgt werkgevers ook met payrolling, opleidingen en werving & selectie van buitenlands personeel. Iedereen die in Nederland werkt of woont is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. ‘Maar los daarvan is het vanuit goed werkgeverschap verstandig om een zorgverzekering af te sluiten voor buitenlandse werknemers’, zegt Marieke Dekkers van LTO Arbeidskracht.

Een werkgever kan het ook aan zijn werknemer overlaten, maar als die het niet zelf regelt, leert de praktijk dat de werkgever moet opdraaien voor de financiële ongemakken. Een werkgever mag de premie van een zorgverzekering die hij afsluit via LTO Arbeidskracht inhouden op het wettelijk minimumloon. Dekkers: ‘Dat scheelt veel administratief gedoe en je hebt de zekerheid dat het goed geregeld is.’

Opleiden bindt werknemers
Dekkers: ‘Opleiding is een manier om personeel te betrekken bij het bedrijf en daarmee te motiveren en te binden. Voor buitenlandse werknemers is het een grote blijk van waardering als ze bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om een opleiding tot leidinggevende te volgen.’ De trainingen van LTO Arbeidskracht worden afgestemd op de wensen van de klant en de vaktechnische termen van het bedrijf. Voor de meeste opleidingen geldt een subsidie van 50 tot 75 procent.

Online werving
LTO Arbeidskracht ontzorgt werkgevers ook bij de zoektocht naar buitenlands tijdelijk personeel. Met de online cv-bank van Seasonalwork.NL kunnen werkgevers een onbeperkt aantal werkzoekenden selecteren uit heel Europa. Via de website komen ze rechtstreeks in contact met werkzoekenden die specifiek op zoek zijn naar werk in de Nederlandse agrarische sector. Werkgevers kunnen ook een gratis vacature plaatsen op Seasonalwork.NL.

Voor payrolling kunt u ook terecht bij LTO Arbeidskracht, dat samenwerkt met marktleider Nedflex. ‘Het is een betrouwbare partner’, zegt Dekkers. ‘Als werkgever weet je dat het goed geregeld is en je krijgt geen kosten achteraf.’ Dekkers somt op waarmee LTO Arbeidskracht werkgevers ontzorgt: ‘Goed werkgeverschap, eenvoud en gemak, korting voor LTO-leden en een professionele helpdesk voor vragen en suggesties. We zitten hier omdat we agrarische werkgevers willen ontzorgen.’

Meer informatie over LTO Arbeidskracht

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.