Woonunits medewerkers snel geregeld

11 mei 2016

|

Rose

Fatsoenlijke huisvesting van medewerkers is voor plantenkweker Marc van Gennip uit Sint-Oedenrode vanzelfsprekend. Tijdens de drukste maanden plaatst hij circa 25 extra woonunits. De huur hiervan is snel en gemakkelijk geregeld.

Marc van Gennip en zijn drie broers in het Brabantse Sint-Oedenrode zijn rasechte ondernemers. Hun bedrijf Genson vermeerdert, kweekt en verkoopt aardbei- en frambozenplanten. Dat doen ze voor eigen productie van fruit, maar ook als plantmateriaal voor andere fruittelers. De aantallen zijn indrukwekkend: 350 hectare grond in gebruik en 26 hectare glas op tien locaties.

Vanzelfsprekend doen de broers dit niet alleen; over het jaar heen is minimaal 100 man personeel aanwezig en tijdens de piekmaanden in de zomer loopt dat op tot wel 450 mensen. Op meerdere locaties is huisvesting van de voornamelijk Poolse medewerkers geregeld.

Op zijn thuislocatie geeft Marc van Gennip een korte rondleiding. De keuken, sanitair en verblijfruimten zijn professioneel ingericht en voldoen aan alle veiligheidseisen. Het is duidelijk dat Van Gennip de huisvesting van zijn mensen serieus neemt.

Tijdelijke huisvesting
In de drukke zomermaanden komen de broers voor ruim 100 mensen woonruimte tekort. ‘Het is erg duur om kamers te maken die niet hele jaar worden gebruikt’, zegt de ondernemer. Daarom maken ze gebruik van tijdelijke huisvesting van Van Happen Containers. Dit bedrijf verzorgt al jaren de afvalinzameling en is dus geen onbekende van Van Gennip. Voor die dienst krijgt Van Gennip korting via LTO Ledenvoordeel.

Sinds dit jaar geldt de korting ook voor het huren van tijdelijke woonunits. Via LTO Ledenvoordeel krijgen de broers een extra korting van 5 euro op het weektarief en 10 procent op de aan- en afvoerkosten.

Vlakke verharding
Op dit moment zijn de tijdelijke woonunits nog niet geleverd; die komen pas half juni als de drukste periode op het bedrijf aanbreekt. De circa 25 tijdelijke units komen op diverse locaties vlakbij de inpandige huisvesting te staan. Op die manier kunnen de seizoenswerkers gebruikmaken van het vaste sanitair en keuken.

Het plaatsen van de units kost Marc van Gennip nauwelijks tijd: het enige waar hij voor moet zorgen is een vlakke, schone verharding. Van Happen Containers zorgt vervolgens voor de plaatsing en ook na afloop van de huurperiode, voor het ophalen van de woonunits.

‘We gebruiken eigen meubilair maar het huren van meubels is ook mogelijk’, zegt Van Gennip. De samenwerking met Van Happen bevalt hem prima. ‘Ze hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding en veel ervaring in onze sector. Ze dragen bij aan een stukje ontzorgen van de nog altijd groeiende plantenkwekerij.’

Units voldoen aan keurmerk SNF
Bij het gebruik van tijdelijke woonruimte is het belangrijk rekening te houden met het huisvestingskeurmerk SNF, dat staat voor Stichting Normering Flexwonen. Hierin is vastgelegd waar woonruimte voor arbeidsmigranten aan moet voldoen. De huisvesting via LTO Ledenvoordeel voldoet aan deze eisen. Een ondernemer kan in verband met eisen uit de CAO een certificaat aanvragen om aan te tonen dat de huisvesting in orde is.

Tijdelijke huisvesting nodig?
Regel dit nu voordelig met Ledenvoordeel
Neem contact met mij op

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.