Bespaar fors op uw meetdiensten

Een meetbedrijf meet het energieverbruik van grootzakelijke elektriciteits-, gas- en warmtemeters bij bedrijven en instellingen door heel Nederland. Met de door ons geselecteerde partner Kenter bespaart u als grootzakelijke gebruiker fors op de meetdiensten. En u krijgt meer inzicht in en controle over uw energiestromen. De besparing op meetdiensten via LTO Ledenvoordeel kan oplopen tot wel 51%!

Wanneer bent u grootzakelijk?

U kunt alleen een meetbedrijf zelf kiezen als u grootzakelijk bent.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Over Kenter

Gebruikt u veel energie en kunt u geen dag zonder? Of wilt u uw bedrijfsactiviteiten graag verduurzamen? Kies dan voor Kenter. Met hun producten, diensten en expertise heeft u grip op uw energie en is de energieoplossing future-proof. Dit doet Kenter nu al voor bijna 25.000 klanten. Van de bakker op de hoek tot chemische multinationals, van sportvereniging tot grote gemeenten. Ook als agrarisch ondernemer kunt u rekenen op de expertise van meer dan 300 specialisten.

Zorgvuldig vergeleken

LTO Ledenvoordeel heeft diverse meetdiensten met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we goed gekeken naar de prijs, service en certificeringen. Op basis van ons uitgebreide selectieproces komt Kenter als beste uit de bus als het gaat om prijs, kwaliteit, ervaring en service.

Ten opzichte van het reguliere tarief bespaart u:
Huurcontract 5 jaar: circa 40%
Huurcontract 10 jaar: circa 48%
Huurcontract 15 jaar: circa 51%

Grootzakelijk

Uit onderzoek blijkt dat maar een klein deel van de leden op de hoogte is van de vrije keuze voor de meting van energie bij grootzakelijke aansluitingen (3×80 Ampère). Vaak gebeurt dit nog door de netbeheerder. Ook bleek dat er daardoor vaak véél te veel betaald werd voor deze dienst.

Marktselectie

Bij de marktselectie zijn wij met verschillende meetbedrijven in gesprek gegaan. Uiteindelijk is er gekozen voor een meetbedrijf die onafhankelijk is van de grote netbeheerders. Kenter combineert als klein ingenieursbureau zeer scherpe tarieven voor de meetdienst met een persoonlijke aanpak.

Service en besparen

Bij de geselecteerde partij Kenter is er direct contact met een ingenieur/ technisch medewerker in plaats van een callcentermedewerker. Kenter plaatst niet alleen de meter, maar zorgt ook voor de administratieve afhandeling (overstap) met de bestaande meetdienst. Kortom: service en besparen!

Meterplaatsing​

Het meetbedrijf plaatst slimme energiemeters en tussenmeters voor de grootzakelijke markt. Het meetbedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van op afstand uitleesbare digitale meters voor grootverbruik. Dit kunnen slimme meters voor grootverbruik gas of elektriciteit zijn, maar ook warmtemeters. Het meetbedrijf houdt rekening met uw situatie en past de werkzaamheden daarop aan zodat het uw proces zo min mogelijk hindert. Voor elektrameters geldt dat dit kan zonder onderbreking van de stroomtoevoer. Uiteraard worden deze zaken zorgvuldig afgestemd met de leveranciers, installateurs en de netbeheerder.

Energiemonitoring

U heeft online toegang tot uw eigen meetdata via de website van het meetbedrijf. Op uw persoonlijke profiel ziet u het gas- en elektriciteitsverbruik van de apparaten en machines van uw bedrijf. Zo kunt u het verbruik zelf analyseren. En ziet u direct welke machine of apparaat in uw bedrijf de energievreter is. Wilt u het energieverbruik vergelijken met het vorige jaar? Dat kan. Uw energieverbruik wordt elk kwartier gemeten, iedere dag opnieuw. Zo kunt u eenvoudig en snel ingrijpen op elk gewenst moment om piekbelasting te voorkomen.

Praktijkvoorbeeld

Onderstaand staat een recent voorbeeld van wat u kunt besparen. De kosten van leverancier X zijn gebaseerd op werkelijke kosten van LTO-leden die zijn overgestapt van meetdienst.

Boomkwekerij met 3 elektra aansluitingen (huur voor 5 jaar)

Aansluiting
Standaard prijs
Ledenprijs Kenter
Besparing per maand

Minder dan 1 MW

€ 76,99

€ 40,00

€ 36,99

Minder dan 1 MW

€ 76,99

€ 40,00

€ 36,99

Tot 2 MW

€ 101,92

€ 49,00

€ 52,92

Totaal

€ 255,90

€ 129,00

€ 126,99

Dat betekent een besparing van € 1.522,80 per jaar

Opzegtermijnen en kosten

Indien er een lopend contract is, zijn er meestal kosten voor tussentijdse beëindiging. Het meetbedrijf kan dit met een machtiging nagaan. Indien er langer dan 5 jaar geleden een contract is getekend, zijn deze steeds stilzwijgend verlengd met 1 jaar. De meetbedrijven hanteren hiervoor de verschillende uitgangspunten.

Wilt u overstappen? Zeg dan uw meetdienst per de eerstvolgende datum op en vraag ze om dit schriftelijk naar u te bevestigen.

Geen moment zonder stroom

Wanneer het meetbedrijf de meters wisselt blijft u ten alle tijden voorzien van stroom, geen zorgen! Het door ons geselecteerde meetbedrijf heeft de laatste jaren ook veel meters gewisseld bij onder andere sluizen, gevangenissen en matrixborden langs de snelwegen. Ook in deze situaties kan men absoluut niet zonder stroom. Hoe kunnen deze meters gewisseld worden zonder dat de stroom wegvalt?

Grootverbruik meters worden ook wel indirecte meters genoemd, omdat ze niet direct alle stroom meten. De reden is dat een grootverbruiker zoveel stroom gebruikt, dat een directe meter direct zou smelten. De stroom wordt bij een indirecte meter gemeten middels een meter die m.b.v. spoelen gemonteerd is. Door de spoelen gaat een klein deel van de stroom van de hoofdaansluiting, bijvoorbeeld éénzestigste of éénduizendste. Alles wat de meter meet moet de leverancier dan ook met 60 of 1000 vermenigvuldigen om het daadwerkelijke verbruik te meten. Deze meters moeten daarom ook nauwkeuriger zijn dan de meters bij kleinverbruik aansluitingen. Doordat de stroom niet door de meter loopt, kan de meter worden gewisseld zonder dat de stroom wordt onderbroken.

Bespaar direct

De besparing op meetdiensten voor gas bedraagt ca 20%, en op meetdiensten voor elektra ca 40%. De exacte besparing is afhankelijk van het formaat van de meting, en van uw huidige overeenkomst voor meetdiensten. Naast de besparing krijgt u toegang tot een energiemanagement website, waar u het verbruik kunt inzien. Hiermee wordt inzichtelijk of er mogelijkheden zijn voor energie besparing.

Meetdienst nieuws

20 oktober 2023

Kenter is uw partner voor een future-proof energieoplossing

Kenter begrijpt als geen ander dat de energietransitie complex en uitdagend is.

15 september 2023

Energietransitie is een kwestie van doen

Over de energietransitie wordt eindeloos veel gepraat. Volgens aanbieder van future-proof energieoplossingen Kenter is de energietransitie vooral een kwestie van doen.

27 oktober 2022

De samenwerking met Kenter bevalt ons goed

Wart van Zonneveld is projectleider van het aardwarmteproject van Floricultura, een internationale Orchideeën kwekerij in Heemskerk.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.