Ledenvoordeel op MoveRTK

MoveRTK is een technologie om plaatsbepaling van GPS te corrigeren. In plaats van signalen van zendmasten werkt RTK met een datasignaal via mobiel internet. MoveRTK kan zo een nauwkeurigheid bereiken van minstens 2 centimeter. Automatische machinebesturing is daardoor nog nauwkeuriger.

Leden kunnen gebruikmaken van MoveRTK met € 250,- korting per jaar.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

MoveRTK

De plaatsbepalingstechnologie RTK-GPS biedt een voordelig alternatief voor de correctiesignalen van zendmasten. De gebruiker hoeft namelijk niet te investeren in deze per merk verschillende zendmasten. In plaats daarvan werkt Netwerk-RTK met een datasignaal via mobiel internet. Dit signaal zorgt voor een correctie op het GPS-signaal, waardoor landelijk een nauwkeurigheid van 2 cm bereikt kan worden. Met behulp van deze nauwkeurigheid kan ook automatische machinesturing plaatsvinden. Het netwerk van MoveRTK biedt een hoge TÜV-gecertificeerde kwaliteit en landelijke dekking. Bovendien is MoveRTK merkonafhankelijk.

Zorgvuldig vergeleken

LTO Ledenvoordeel heeft naar diverse plaatsbepalingstechnologieën gekeken en met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we goed gekeken naar de prijs, de kennis en de kwaliteit (correctheid signaal). Op basis van ons uitgebreide selectieproces komt MoveRTK als beste uit de bus als het gaat om prijs, kennis en ervaring, landelijke dekking en merk onafhankelijkheid.

De ontwikkelingen

Ontwikkelingen in precisie landbouw zijn al enkele jaren bezig. Vroeger werden er paaltjes geplaatst om recht te rijden. Inmiddels is het niet meer nodig om überhaupt zelf te sturen. Bij het inkopen van een goed systeem, is o.a. rekening gehouden plaatsbepaling, nauwkeurigheid en onafhankelijkheid.

Onafhankelijke instantie

Een correctiesignaal op basis van mobiel internet biedt voordelen. In overleg met de leverancier is de nauwkeurigheid getoetst door TUV, een onafhankelijke instantie. Een dynamische nauwkeurigheid van minder van 2 centimeter verspreid over Nederland kon hiermee aangetoond worden.

Samenwerking

Dankzij brede belangstelling onder de leden door gezamenlijke inkoop is MoveRTK zeer betaalbaar. Als brancheorganisatie zijn we de samenwerking aangegaan met o.a. Cumela, Fedecom en Bouwend Nederland. Door de vele gebruikers, is het mogelijk om deze dienst tegen lage tarieven aan te bieden.

De voordelen op een rij

Hoe hoog is de korting op MoveRTK?

Leden kunnen gebruikmaken van MoveRTK voor slechts € 500,- per jaar (normaal € 750,-). Deze prijs is inclusief simkaart met dataverbruik voor MoveRTK.

Meer informatie & aanmelden

Op de website van MoveRTK vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Bedrijfsvoering nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

15 april 2024

Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

Vanaf 1 augustus 2024 moet u uw verlengingspunt voor Veiligheid en Techniek halen bij een fysieke bijeenkomst, Verleng nu nog snel en makkelijk online!

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.