Denk groen, tank blauw!

Zonder zorgen verduurzamen? Stap over op Blauwe Diesel 20!
Steeds meer agrarische ondernemers zijn bezig met verduurzamen. Er is daardoor ook steeds meer vraag naar duurzame brandstof. Blauwe Diesel is dan een uitstekende keus. Het is een duurzame dieselbrandstof die de beste technische kwaliteit combineert met de hoogste haalbare duurzaamheid.

Via LTO Ledenvoordeel kunt u Blauwe Diesel 20 bestellen, waarmee u ruim 18% CO₂. reduceert, de emissie vermindert met 5-10% en brandstof bespaart ten opzichte van gewone diesel. Deze Blauwe Diesel is geschikt voor elk landbouwvoertuig met een dieselmotor. Blauwe Diesel is te bestellen met ledenvoordeel vanaf 1.500 liter.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Wat is Blauwe Diesel?

Blauwe Diesel-brandstoffen bestaan uit de beste kwaliteit duurzame HVO brandstof, samengesteld met de meest hoogwaardige fossiele diesel. Blauwe Diesel is géén biodiesel en bevat géén biodiesel. De producten zijn dan ook gegarandeerd biodiesel (FAME)-vrij.

Het jaar rond is Blauwe Diesel winterbestendig en minimaal beveiligd tot -20 graden Celsius of lager. Hierdoor is de kans op winterproblemen, zoals bacteriegroei en verstopte brandstoffilters, heel klein.

Blauwe Diesel is verkrijgbaar in verschillende varianten: van Blauwe Diesel 20 tot Blauwe Diesel 50. Het getal staat voor het duurzame deel in de brandstof. Dus Blauwe Diesel 20 bestaat uit 20% duurzame brandstof en 80% fossiele brandstof van de hoogste kwaliteit (B0 diesel).

Met Blauwe Diesel 20 kunt u ruim 18% CO2 reduceren, de emissie verminderen met 5-10% én brandstof besparen ten opzichte van gewone diesel.

U hoeft niks te veranderen!

De Blauwe Diesel 20-50 is EN590 genormeerd. Deze norm beschrijft de fysieke eigenschappen, waaraan alle dieselbrandstoffen moeten voldoen om in de EU te mogen worden verkocht. Voertuigproducenten baseren hier hun garantiebepaling op. Omdat Blauwe Diesel 20-50 binnen de EN590 normering valt, kunt u dus met behoud van garantie blijven rijden.

Omdat Blauwe Dieseleen een drop-in fuel is, kunt u zonder aanpassingen aan de motor overstappen op deze duurzame dieselbrandstof. En u kunt op ieder willekeurig moment wisselen van Blauwe Diesel naar fossiele diesel én andersom.

De belangrijkste voordelen van Blauwe Diesel EN590

  • De beste technische kwaliteit in combinatie met duurzaamheid
  • Vermindert de uitstoot van broeikasgassen tot wel 10%
  • Winterbestendig
  • Geen bacteriegroei
  • Geschikt voor alle dieselmotoren
  • Snel en makkelijk overstappen
‘Geen problemen meer in de winter, brandstof besparend en CO2 reducerend’

Sinds een aantal jaren rijdt het wagenpark van Wilgenburg Loon- en Grondverzetbedrijf uit Grootegast op Blauwe Diesel EN590 van Future Fuels. ‘Voor ons bedrijf op dit moment echt een uitkomst’, concludeert eigenaar Menno Wilgenburg tevreden.

De drie belangrijkste redenen om voor Blauwe Diesel te kiezen

Beter voor het milieu
Het duurzame deel in Blauwe Diesel 20 is gemaakt van afvaloliën uit de voedingsmiddelenindustrie en is daardoor deels circulair en deels herwinbaar.

Geen bacteriegroei
Omdat Blauwe Diesel 20 geen biodiesel (FAME) bevat, krijgen bacteriën geen kans in de brandstoftank. Bacteriegroei en verstopte brandstoffilters zijn hierdoor verleden tijd

Constante winterkwaliteit
Zomer- en winterdiesel zijn verleden tijd met Blauwe Diesel 20. Je kunt het hele jaar door gebruik maken van deze brandstof. Blauwe Diesel is 365 dagen beschermt tot -20 graden Celsius.

Zorgvuldig vergeleken

LTO Ledenvoordeel heeft diverse dieselleveranciers met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we goed gekeken naar de prijs, service en kwaliteit van de diesel. Maar ook naar een partij met de lef om de dieselprijs dagelijks openbaar te publiceren. Op basis van ons uitgebreide selectieproces komt Future Fuels als beste bedrijf uit de bus als het gaat om prijs, kwaliteit, transparantie, service en innovatie. Wij zijn blij dat we nu ook de duurzamere Blauwe Diesel aan onze leden kunnen aanbieden, die bovendien EN590 gecertificeerd is. Boeren kunnen nu verduurzamen zonder zorgen.

In de onderstaande tabel kunt u Blauwe Diesel 20 vergelijken met fossiele diesel die u normaal gesproken aan de pomp kunt kopen.

Herwinbaar CO2 reductie Fossiel arm Circulair Biodiesel vrij Emissiereductie Winterbestendig Normering ISCC
Diesel B7 0% 0% X 0% X 0% X EN590 X
Blauwe Diesel 20 20% 18,20% 20% 5-10% EN590
Hoeveel liter kan er geleverd worden?


De door u bestelde liters brandstof moet Future Fuels op de dag van levering kwijt kunnen in de brandstoftank. Wij willen u vriendelijk verzoeken hier rekening mee te houden, en niet meer brandstof te bestellen dan op de dag van levering in de tank past. Alvast hartelijk voor de medewerking!

Er zit nog gewone diesel in mijn tank, kan ik Blauwe Diesel 20 toevoegen?

Ja dit kan zonder problemen. Blauwe Diesel 20 bestaat immers voor een deel uit fossiele diesel.

Kan Blauwe Diesel 20 in mijn tractor/auto/landbouwvoertuig?

Ja Blauwe Diesel 20 is geschikt voor elke motor waar diesel in gaat.

Hoe zit het met mijn garantie?

Blauw Diesel valt binnen de EN590 normering. De garantie blijf volledig van kracht. Zoals ook het geval is bij gebruik van fossiele diesel die je tank aan de pomp.

Bekijk de ledentarieven

De prijzen voor Blauwe Diesel en Neste My zijn beschikbaar na verificatie van uw lidmaatschap via onderstaande knop.

Diesel nieuws

30 oktober 2023

Zonder problemen de winter door met Blauwe Diesel

De winterperiode staat voor de deur. Als het gaat vriezen, hoeven Blauwe Diesel-gebruikers zich geen enkele zorgen te maken. Blauwe Diesel is namelijk beveiligd tot -20 graden.

16 oktober 2023

LTO Ledenvoordeel en GreenChem BV lanceren voordelige Adblue voor LTO-leden

Wageningen, 16 oktober - LTO Ledenvoordeel is verheugd om aan te kondigen dat we een nieuw ledenvoordeel hebben gelanceerd in samenwerking met GreenChem BV, een toonaangevende leverancier van Adblue.

8 juni 2023

Rakesh de Vries: ‘Alleen Blauwe Diesel’

Melkveebedrijf De Vries in Tersoal maakt sinds 2018 gebruik van Blauwe Diesel.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.