Zelf energie opwekken

Er zijn verschillende manieren om zelf energie op te wekken. Doorgaans bespaart u door uw investering direct op uw energierekening. Met zonnepanelen kunt u zonlicht omzetten in stroom. Een zonnecollector is onderdeel van een zonneboiler waarbij zonlicht wordt omgezet in warmte, dat gebruikt kan worden voor proceswarmte. En een warmte-energie systeem hergebruikt aanwezige restwarmte (van dieren bijvoorbeeld). Wij hebben voor elk van deze opties een betrouwbare leverancier gezocht. Ook voor energieadvies en het regelen van subsidies.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Goed om te weten

LTO Ledenvoordeel doet al jaren zaken met zonnepanelenleverancier Tenten Solar. Ook voor energie-advies en het regelen van subsidies hebben we een adviesbureau met veel ervaring op het gebied van hernieuwbare energie in de agrosector. Via Energie van Boeren kunt u uw certificaten uit de opgewekte energie verhandelen. De medewerkers van Service & Advies van LTO Ledenvoordeel helpen leden met een onafhankelijk advies.

Salderen

Wekt u zelf stroom op?  Wanneer u energie teruglevert, met bijvoorbeeld zonnepanelen of een windmolen, op een kleinzakelijke aansluiting (maximaal 3x80A) krijgt u te maken met salderen. Maar hoe werkt dat bij de verschillende contracten? Onze adviseur Joah legt het uit in dit artikel.

Kies voor zonnepanelen

Speelt u met de gedachte om zonnepanelen aan te schaffen, maar heeft u nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over zonnepanelen. Het ene zonnepaneel is het andere niet en de kwaliteit van het installatiewerk is minstens zo belangrijk. Tenten Solar geeft ledenvoordeel op zonnepanelen en heeft veel ervaring in de agrarische sector. Meer weten?

Zonnepanelen reinigen

Hardnekkig vervuiling door onder andere stof, ammoniak en vogelpoep verminderen de opbrengst van een zon PV-installatie. LTO Ledenvoordeel heeft afspraken gemaakt met EBEL SolarClean, een deskundige en betrouwbaar bedrijf met jarenlange ervaring in de agrarische sector. Zij reinigen uw zonnepanelen met de modernste apparatuur extra voordelig en u betaalt geen voorrijkosten (vanaf 100 panelen).

Verzilver uw GvO's

Voor elke megwatt duurzame stroom krijgt u een groencertificaat. Die certificaten kunt u laten verhandelen op de energiemarkt. Energie van Boeren  helpt u daarbij. Ook voor uw zelfgeproduceerd gas hebben wij mogelijikheden.

Energieadvies

Voor zowel grootzakelijke als kleinzakelijke investeringen zijn er interessante subsidies. De energie-experts van Full Power Support regelen SDE++ of ISDE voor LTO-leden op basis van no-cure-no-pay. Daarnaast kunt u ook ondersteuning krijgen bij rendementsberekeningen, energiecontracten en de realisatie van het project.

Zonnecollectoren

Hier komt info van Next Source

Veelgestelde vragen energie opwekken

 • Hoeveel bespaar ik op zonnepanelen via LTO Ledenvoordeel?

  LTO Ledenvoordeel heeft prijsafspraken gemaakt met Tenten Solar. Deze installateur is naar voren gekomen na dat ze een aantal vraagbundelingsrondes heeft gewonnen. Sinds een aantal jaren is Tenten Solar vaste aanbieder van LTO Ledenvoordeel. Dit heeft als voordeel dat er afspraken gemaakt kunnen worden over meerdere merken en types zonnepanelen en omvormers.

  Wij blijven vergelijken en zien nog steeds behoorlijke verschillen tussen leveranciers. De aanbiedingen die via ons raamcontract gaan behoren altijd tot beste prijs kwaliteitverhouding. Zo weet u dus zeker dat u niet te veel betaalt en wel goede kwaliteit krijgt.

 • Hoeveel moet ik opwekken?

  Heeft u een kleinzakelijke aansluiting? Probeer dan net zoveel op te wekken als u verbruikt. Per saldo komt u dan op nul uit. U profiteert dan volledig en optimaal van de salderingsregeling op de energiebelasting.

 • Kan ik met zonnepanelen van het energienet af?

  Niet zo eenvoudig. Het gebruik van accutechniek staat nog in de kinderschoenen (lees: is duur). Waarschijnlijk zal dit in de toekomst wel rendabel worden, maar zelfs dan blijft een netaansluiting nog lang essentieel. LTO Ledenvoordeel houdt de markt nauwgezet in de gaten.

  Wilt u als grootzakelijk gebruiker meer weten over op en afschakelen tijdens piekuren? Neem dan contact op met onze partner NLgroen over noodvermogen.

 • Kan ik SDE++ aanvragen?

  Bent u een grootzakelijke gebruiker? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++). Deze subsidie is onder andere bedoeld voor agrarische bedrijven die grootschalig hernieuwbare (duurzame) energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen.
  Ondernemers kunnen dit jaar opnieuw de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) aanvragen. In de aanvraagronde 2024 is er € 11,5 miljard beschikbaar voor energie-opwek en CO2-vermindering door bedrijven. Dat is € 3,5 miljard meer dan vorig jaar. Ook komen er enkele technieken bij om dat te doen. Bedrijven en non-profitorganisaties kunnen de SDE++ dit jaar vanaf 10 september aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op 10 oktober 2024 sluit de aanvraagronde weer.

  Projecten met zonnepanelen en windmolens op land die in 2024 de SDE++ aanvragen, krijgen vanaf dit jaar minder subsidie als de verkoop van stroom hoge winsten oplevert voor het bedrijf. RVO gaat dit verrekenen. De minister benadrukt dat het verrekenen van hoge winsten vanwege de Europese regels voor staatssteun verplicht is. Ook de hoge elektriciteitsprijzen van de laatste jaren zijn daar aanleiding voor. Verder vervalt de subsidie voor de stroom die het bedrijf zelf verbruikt.

 • Wat is het voordeel van salderen?

  Salderen is een interessante regeling die de overheid de energieleverancier heeft opgelegd. De hoeveelheid stroom die je niet zelf gebruikt lever je terug aan het net en wordt weggestreept tegen stroom die je gebruikt. Lever je meer terug dan je gebruikt dan krijgen kleine aansluitingen hiervoor doorgaans een terugleververgoeding. De regeling wordt stap voor stap afgebouwd, maar als je dit jaar nog investeert is een terugverdientijd nog een stukje korter.

 • Hoe werkt salderen bij NieuweStroom?
  NieuweStroom hanteert uiteraard de wettelijke verplichting m.b.t. saldering voor kleinzakelijke aansluitingen. Het door NieuweStroom aan grootzakelijke verbruikers te betalen teruglevertarief en de afslag die samenhangen met de teruglevering van elektriciteit door producent aan NieuweStroom zijn neergelegd in de terugleveringsovereenkomst.
 • Hoe werkt het terugleveren van energie bij Greenchoice?
  Greenchoice hanteert dezelfde tarieven als de leveringstarieven voor teruglevering. Als u meer teruglevert dan u verbruikt, ontvangt u een vast bedrag. Lees meer op Salderen bij Greenchoice

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.