Wekt u groene energie op?

Ondernemers die energie opwekken ontvangen voor elke Megawatt een certificaat als bewijs van de oorsprong van uw stroom. Deze Garanties van Oorsprong (GvO’s) of Certificaten van Oorsprong (CvO’s) zijn vrij verhandelbaar voor bedrijven.
Het collectief Energie van Boeren bundelt de Nederlandse certificaten en verhandelt deze op de markt zodat u en de andere ondernemers er een goede prijs voor krijgen. Ook mogelijk voor groen gascertificaten.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Ledenvoordeel bij Energie van Boeren

Maar liefst 9 van de 10 boeren en tuinders laten geld liggen. Wie groene stroom teruglevert aan het net, kan een leuk zakcentje verdienen met de bijbehorende certificaten. Energie van Boeren onderhandelt namens u en andere agrarisch ondernemers de beste prijs voor uw GvO’s. En zo zetten we samen boerenstroom opnieuw op de kaart. Energie van boeren is een merk van NLgroen, een samenwerking van LTO Ledenvoordeel en Waltmans B.V. Samen hebben we jarenlange ervaring in de GVO-handel en een groot klantennetwerk. Zo krijgen we de beste prijs voor uw GvO’s en CvO’s.

Hoe werkt het?

Het werkt heel eenvoudig. U geeft via het formulier voor VertiCer aan dat u uw GvO’s door NLgroen laat verkopen aan marktpartijen, zoals energiebedrijven, lokale overheden en bedrijven. Leden krijgen 2,5% korting op de handelskosten.
U heeft er verder geen omkijken naar. De opbrengst van de GvO’s ontvangt u vanzelf eenmaal per jaar op uw bankrekening. U hoeft niet van energieleverancier over te stappen en u kunt gewoon blijven salderen.

Meer dan 2.000 opweklocaties in Nederland

Met meer dan 2.000 opweklocaties heeft NLgroen de grootste spreiding in Nederland. In iedere regio van het land wordt stroom opgewekt. Ontdek onze opwekkers op de kaart hiernaast.

Dankzij alle bedrijven met zonnepanelen, windmolens en biomassavergisting wordt het aandeel hernieuwbare energie in Nederland steeds groter. Lokale en duurzame energie wordt zo bereikbaar voor iedereen. Heeft u zonnepanelen of een windmolen of produceert u groen gas? Doe dan mee met Energie van Boeren!

Wat kun je als boer met GvO’s?

Dirk Blijdorp is akkerbouwer in Luttelgeest. Hij verbouwt aardappelen, graan, uien, suikerbieten, wortelen en sjalotten. ‘In 2006 hebben we de eerste zonnepanelen op ons dak laten leggen, 400 stuks. Na een jaar hebben we uitgebreid naar 4.000 panelen en nu is ons bedrijf volledig energieneutraal’, vertelt Blijdorp trots. ‘Als je zelf groene stroom opwekt, kun je de bijbehorende certificaten (GvO’s) verkopen op de energiemarkt.’ 

Wilt u ook uw GvO's verkopen?

Het werkt heel eenvoudig. U geeft aan dat u uw GvO’s door Energie van Boeren laat verkopen aan marktpartijen, zoals energiebedrijven, lokale overheden en bedrijven. Energie van boeren is een samenwerking van LTO Ledenvoordeel en NLgroen, met jarenlange ervaring in de GVO-handel en een groot klantennetwerk. Zo krijgen we de beste prijs voor uw GvO’s.

Energie van Boeren nieuws

7 maart 2023

Duurzame energie? Laat geen geld liggen

Het grootste deel van alle duurzame energie wordt opgewekt in de agrarische sector, via zonnepanelen, windmolens of biomassa.

9 maart 2022

Wekt u duurzame energie op? Laat geen geld liggen

Als u zelf groene stroom opwekt ontvangt u - naast een vergoeding voor de geleverde elektriciteit - ook Garanties van Oorsprong (GvO’s).

6 september 2019

Boeren en tuinders met groene stroom laten geld liggen

Maar liefst 9 op de 10 opwekkers van duurzame energie krijgt niet alle opbrengsten daarvoor, blijkt uit onderzoek onder LTO-leden.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.