Dynamische prijzen van NieuweStroom

De energiemarkt is dynamisch en daar kunt u van profiteren met het aanbod van NieuweStroom. Dit aanbod is uniek omdat u stroom per uur afrekent en gas per dag. En dat heeft zo zijn voordelen, zeker als u wisselend meer of minder energie verbruikt. Veel ondernemers blijken onder aan de streep zo goedkoper uit te zijn.
Als LTO-lid krijgt u eerlijke prijzen met extra korting op het vaste opslagtarief en uitstekende voorwaarden (maandelijks opzegbaar).

Kunnen wij u helpen?

Joah (foto) en Velca helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Waarom kiezen voor NieuweStroom?

Steeds meer ‘slimme’ apparaten en besparingstools kunnen ingezet worden met dynamische energie. U heeft real-time inzicht in de beursprijzen, uw werkelijke verbruik en uw sluimerverbruik. Door inzicht kunt u piekprijzen (deels) vermijden. Zo kunt u nog makkelijk besparen en verder verduurzamen. Voor dynamische prijzen hebt u een slimmer meter nodig omdat uw factuur gemaakt wordt op basis van uurtarieven. Heeft u nog geen slimme meter dan helpt NieuweStroom u deze aan te vragen. U kunt ieder moment uw maandelijkse contract opzeggen (zonder boete zoals bij veel andere energieleveranciers.

Heeft u zonnepanelen?
Dan kunnen dynamische prijzen interessant zijn. De dagprijs voor stroom is doorgaans hoger dan de nachtprijs. Uw zonnepanelen wekken overdag misschien meer op dan nodig en ‘s nachts verbruikt u wel wat. U levert dus terug in de dure uren en neemt af in de goedkope uren.
Een gemiddelde dag op EPEX heeft twee prijspieken. Op dat moment is de vraag groter dan het aanbod. De eerste prijspiek ligt tussen 7 uur en 11 uur, de tweede prijspiek ligt tussen 16 uur en 20 uur. Daartussen ligt het prijsplateau wat lager dan de pieken, maar uiteraard hoger dan de prijzen ’s nachts. Oost-west daken profiteren maximaal van deze prijspieken. Een zuid-dak heeft langer voordeel van het verhoogde prijsniveau in het plateau en pakt ook een deel van beide prijspieken mee.

Transparant en controleerbaar

Uw verbruik word gekoppeld aan de dynamische prijzen van de daghandelsbeurs (Epex) met een kleine vaste opslag, maar zonder risicopremies zoals bij vaste prijzen. Vergelijk het maar met Euribor.

De afgelopen 20 jaar is gebleken dat de daghandelsbeurs per drie jaar gemiddeld tussen de 5-15% goedkoper is dan de lange-termijnbeurs. Hieronder ziet u de marktprijzen van vandaag. U kunt ze ook per week, maand of jaar bekijken.

Bekijk de ervaringen van andere leden

Gerry_Essens

‘De prijs kan laag zijn of hoog, maar je betaalt nooit teveel. Bij NieuweStroom zijn de prijzen zoals ze zijn. Dat spreekt mij aan.’

Gerry en Mia Essens

Varkenshouders uit Gemonde

Kalkoenhouder_2019_800px

‘In de zomermaanden, wanneer ik veel moet ventileren, gaat de prijs op markt fors onderuit. In mijn situatie ideaal.’

Theo Coumans

Kalkoenhouder

Lennard-Lamberts_300x300

‘In de zomermaanden, wanneer ik veel moet ventileren, gaat de prijs op markt fors onderuit. In mijn situatie ideaal.’

Lennard Lamberts

Melkveehouder

Veelgestelde vragen NieuweStroom

 • Wat zijn dynamische tarieven?
  Dankzij de slimme meter is het mogelijk om uw energieverbruik per dag of zelfs per uur af te rekenen. Deze dynamische of flexibele tarieven zijn interessant omdat er geen risico doorberekend wordt, zoals bij vaste tarieven. Vooral gunstig als u er gebruik van maakt tijdens daluren. Bij NieuweStroom bedoelen we de marktprijs plus onze vaste transparante opslag per kWh/m³.
 • Wat is het verschil tussen een mandaatbedrag en een maandbedrag?
  Een maandbedrag word afgestemd op uw te verwachten verbruik en een mandaatbedrag is de incassomachtiging waarvoor NieuweStroom maximaal mag afschrijven in een bepaalde maand.
 • Heb ik een vast maandelijks voorschot?
  NieuweStroom probeert uw voorschot voor de komende maand zo dicht mogelijk bij de werkelijke kosten van die maand te laten aansluiten. Daarom verwerkt NieuweStroom altijd de verwachte marktprijs voor komende maand in uw voorschot die bekend is als NieuweStroom uw voorschot opmaakt. Dit is meer dan ooit een momentopname. Begin van elke maand maakt NieuweStroom namelijk uw voorschot op voor de volgende maand. Achteraf verrekent NieuweStroom uiteraard uw werkelijke verbruik aan de werkelijke marktprijzen.
 • Heb ik een slimme meter nodig?
  Ja, voor dynamische hebt u een slimme meter nodig omdat uw factuur gemaakt wordt op basis van uurtarieven. Heeft u nog geen slimme meter, dan dient u die voor eigen rekening tijdig aan te vragen bij uw netbeheerder.
 • Hoe werkt salderen bij NieuweStroom?
  NieuweStroom hanteert uiteraard de wettelijke verplichting m.b.t. saldering voor kleinzakelijke aansluitingen. Het door NieuweStroom aan grootzakelijke verbruikers te betalen teruglevertarief en de afslag die samenhangen met de teruglevering van elektriciteit door producent aan NieuweStroom zijn neergelegd in de terugleveringsovereenkomst. De salderingsregeling geldt alleen voor de marktprijs niet voor de opslag.
 • Kan ik stroom terugleveren en zo ja hoe gaat de teruglevering?
  Ja, u kunt terugleveren. U ontvangt voor uw teruglevering de EPEX/APX-prijs in het uur van teruglevering. De salderingsregeling geldt alleen voor de marktprijs niet voor de opslag. Klanten die stroom terugleveren betalen 1 cent/kWh extra opslag op zowel levering als teruglevering.
 • Wat voor soort stroom biedt NieuweStroom aan?
  NieuweStroom biedt grijze en groene stroom aan. Bij groene stroom heeft u de keuze uit Europese wind, Nederlandse wind en Nederlandse zon.
 • Wat zijn de actuele stroom en gas tarieven?
  Deze kunt u vinden op: Stroom-handelsbeurs - NieuweStroom.
 • Heb ik een eigen klanten portaal?
  Ja dat heeft u. Meer informatie hierover vindt u op: Mijn NieuweStroom - NieuweStroom
 • Mijn vraag staat er niet bij waar kan ik terecht?
  Meer informatie over Nieuwe Stroom kunt u vinden op: Klantenservice - NieuweStroom Contact Nieuwe Stroom Contactform - NieuweStroom

Wilt u ook stroom en/of gas van NieuweStroom?

Kiest u ook voor  optimaal voordeel met dynamische tarieven? Bekijk het aanbod via onderstaande knop.

Dynamische tarieven nieuws

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 maart 2024

Nieuw energiecontract? Vergelijken loont

Met de steeds wisselende energieprijzen is het voor veel ondernemers lastig bepalen wat de beste keuze is. Vergelijk geen appels met peren, maar vergelijk uw offerte met de actuele tarieven van uw huidige leverancier.

14 februari 2024

Salderen van energie op kleinzakelijke aansluitingen

Wanneer u energie teruglevert, met bijvoorbeeld zonnepanelen of een windmolen, op een kleinzakelijke aansluit krijgt u te maken met salderen.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.