5.500 ondernemers verlengen spuitlicentie online

6 mei 2021

|

Rose

De coulanceregeling waardoor ondernemers langer de tijd kregen om de verplichte punten te behalen voor hun spuitlicentie wordt definitief niet meer verlengd. De grote diversiteit aan mogelijkheden, het gering aantal signalen van de kennisaanbieders en de stijging van ontbrekende deelnames per te verlengen licentie, maken dat de coulanceperiode niet uitgebreid wordt. Daarmee was 30 april a.s. de laatste dag van de coulanceregeling.

Als uw licentie verloopt moet u dus online kennisbijeenkomsten volgen om uw punten te halen of middels e-learning uw spuitlicentie verlengen. Wanneer er voldoende online punten zijn gehaald, wordt de licentie verlengd met ingang van de einddatum van de bestaande licentie.
Uit cijfers van het Bureau Erkenningen blijkt dat begin april bijna 5.500 licenties nog niet zijn verlengd. Er ontbreken nog 5.466, vooral bij Uitvoeren Gewasbescherming (3.181), KBA (950) en Bedrijfsvoeren Gewasbescherming (539). Om de ontbrekende 5.466 licenties te verlengen, zouden er volgens het Bureau Erkenningen nog 14.489 deelnames aan kennisbijeenkomsten of e-learning gerealiseerd moeten worden.

Als LTO-lid krijgt u 5 tot 10% korting op het online lesmateriaal van Spuitlicentie.nl. Kijk voor meer informatie op ltoledenvoordeel.nl/spuitlicentie.

Bedrijfsvoering nieuws

30 augustus 2024

Toenemend aantal verstoringen raakt gebruikers MoveRTK niet

Heeft u ooit last gehad van een minder nauwkeurig gps-systeem vanwege een zonnestorm of een verstoord satellietsignaal? Nee? Dan werkt u vast met netwerkcorrectie van MoveRTK! 

12 augustus 2024

Uitvoeren bodemanalyses verliep lekker vlot

Akkerbouwer Wouter Egelmeers laat iedere vier jaar bodemanalyses uitvoeren om inzicht te krijgen in de bemestingstoestand van zijn percelen. Dit voorjaar liet hij de analyses uitvoeren door Normec Foodcare. De korting via LTO Ledenvoordeel gaf hierbij de doorslag.

8 augustus 2024

Lage kosten en hoge productie door maximaal weiden

‘Dit zien we het liefst.’ Melkveehouder Karst Klein gebaart van de koeienstal waar geen dier te zien is naar de wei waar 50 koeien grazen.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.