Agro+Zorg regelt voor iedereen goede en betaalbare zorg

1 december 2020

|

Rose

Jouw medewerkers zorgen goed voor de dieren en de gewassen. Maar wie zorgt er voor hen? Een goede gezondheid is natuurlijk heel belangrijk, zeker in de agrarische sector. Agro+Zorg regelt voordelige zorgverzekeringen speciaal voor agrarische werknemers.

Ruim een half miljoen Nederlanders werken in de land- en tuinbouwsector. Mensen die hard werken voor ons voedsel en het landschap. Die medewerkers verdienen goede zorg. Daarom heeft het Agro+Zorg collectief uitstekende voorwaarden en scherpe premies bedongen voor zorgverzekeringen. Iedere medewerker in de agrarische sector profiteert hier kosteloos van.

Niet alleen bieden verzekeraars medewerkers collectieve korting, maar ze komen ook tegemoet aan de grote behoefte die er is aan voorlichting en hulp bij klachten die gepaard gaan met het werk. Naast lichamelijke vermoeidheid en ongelukken door het werken met machines, worden slaapproblemen en mentale klachten door medewerkers vaak genoemd als gezondheidsrisico’s. Ook maken velen zich bijvoorbeeld zorgen over de gevolgen van fijnstof in de werkomgeving voor de gezondheid. Daarnaast komt werkstress ook vaak voor bij boeren en tuinders. Sommigen wijten dit aan de constante druk die de regelgeving op het boerenbedrijf legt en het 24/7 paraat staan voor de dieren in de veehouderij.

De drempel om voor medische hulp aan te kloppen is vaak hoog onder agrariërs. En doordat verzekerden daarom langer blijven doorlopen met klachten, lopen de uiteindelijke zorgkosten verder op dan wanneer er gelijk met een behandeling wordt gestart. Er is een duidelijke behoefte aan advies en voorlichting over hoe om te gaan met klachten. Samen met CZ en andere zorgverzekeraars besteedt Agro+Zorg daarom op haar website agropluszorg.nl aandacht aan agrarische thema’s in de gezondheidszorg.

Voor de zorgverzekering heb je als medewerker de keuze uit drie gecontracteerde zorgverzekeraars: CZ, VGZ of Zilveren Kruis. Je kiest zelf de hoogte van je eigen risico en of je gebruik wilt maken van gecontracteerde zorgverleners en of je een collectieve aanvullende (tand)verzekering wilt. Waarbij je rekening houdt met jouw persoonlijke situatie. Vergelijk de verzekeringen in de online zorgvergelijker op basis van jouw specifieke wensen voor bijvoorbeeld geneesmiddelenvergoeding, kraamhulp of fysiotherapie. Bespaar tot 5% op de collectieve basisverzekering en tot 15% op collectieve aanvullende verzekeringen. Niet alleen jij profiteert, ook je gezinsleden mogen er gebruik van maken.

Agro+Zorg is een gezamenlijk initiatief van LTO Arbeidskracht en LTO Ledenvoordeel om werknemers in de agrarische sector en medewerkers van agro-gerelateerde bedrijven te helpen met goede en betaalbare zorg.

Meer lezen op agropluszorg.nl

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.