Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

16 april 2024

|

Rose

Energieleverancier Audax Renewables heeft al meer dan twintig jaar ervaring in de zakelijke en agrarische markt. Sinds half februari kunnen LTO-leden met korting gebruik maken van hun diensten, die ze tegen een eerlijke en transparante vaste prijs leveren.

In 2003 betrad MAIN Energie als pionier de zakelijke energiemarkt na de liberalisering in 1999. In 2017 zette de huidige moederonder­neming, Audax Renewables, een ambitieuze stap door een meer­derheidsbelang te verwerven in MAIN Energie, waarmee zij haar invloed uitbreidde naar de Nederlandse markt. Audax Renewables was op dat moment al actief in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Polen, Italië en Portugal. Vorig jaar koos MAIN Energie voor de nieuwe naam Audax Renewables. De naam ‘Audax’, afgeleid van het Latijnse woord voor ‘dapper’, weerspiegelt het streven van het bedrijf naar innovatieve en ambitieuze energieoplossingen.

KRACHTEN BUNDELEN

In Nederland is de energieleverancier van oudsher actief in verschil­lende segmenten, waaronder de agrarische markt. Daarom was het volgens channel manager Erik Dolfing een logische stap om samen te gaan werken met LTO. ‘Door de krachten te bundelen kunnen we de LTO-leden de zekerheid bieden van een vast tarief voor 1, 2 of 3 jaar’, zegt hij. ‘We hebben gemerkt dat daar behoefte aan is na de afgelopen jaren, waarin de energieprijzen alle kanten op gingen.’

Hij legt uit dat de energiemarkt lange tijd stabiel is geweest, met prijsschommelingen die misschien een paar honderd euro per jaar verschil konden maken. Toen de prijzen in 2022 meer dan vertienvou­digden, liep dat op tot tienduizenden euro’s per jaar.

SCHERPE TARIEVEN

Ondanks de nu weer enigszins afgekoelde tarieven willen onderne­mers hun energiekosten zo laag mogelijk houden. LTO Ledenvoor­deel biedt daarom via Audax Renewables scherpe collectieve tarie­ven en korting op de vaste leveringskosten. Klanten die dat willen kunnen ook tegen lage vaste kosten een contract afsluiten voor de spotmarkt, waarop de tarieven per uur veranderen.

In het geval van teruglevering van energie hanteert het bedrijf ook een vast tarief, dat tijdens de contractperiode vaststaat. Voor klein­verbruik-aansluitingen worden de dan geldende wet- en regelgeving voor salderen gevolgd, waarbij in ieder geval tot en met 2025 nog volledig gesaldeerd wordt.

Gevraagd naar wat Audax Renewables uniek maakt, zegt Dolfing: ‘Wij vinden persoonlijk contact heel belangrijk en daarom investeren wij in de medewerkers van LTO die voor ons het klantcontact verzorgen. We hebben dagelijks contact met hen en zorgen dat hun kennis up-to-da­te is. Daardoor kunnen zij eventuele vragen direct beantwoorden. Dat we onderdeel uitmaken van een grote Europese leverancier maakt ons ook uniek.’

Dolfing noemt ook de portal ‘Mijn Audax’, waarmee klanten zelf hun energieverbruik kunnen monitoren en zich bewuster worden van mo­gelijke besparingen. Om daarop in te spelen, brengt de energieleveran­cier een aantal keren per jaar een nieuwsbrief uit met succesverhalen en kunnen leden zich inschrijven voor week- en/of maandrapportages, zodat ze op de hoogte blijven van de ontwikkeling in de energiemarkt. ‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

  • Collectieve tarieven

Audax Renewables

Audax Renewables is de energieleverancier met eerlijke en transparante vaste prijzen en meer dan 20 jaar ervaring in de zakelijke- en agrarische markt.
Bekijk dit voordeel

Vaste tarieven nieuws

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 maart 2024

Nieuw energiecontract? Vergelijken loont

Met de steeds wisselende energieprijzen is het voor veel ondernemers lastig bepalen wat de beste keuze is. Vergelijk geen appels met peren, maar vergelijk uw offerte met de actuele tarieven van uw huidige leverancier.

15 februari 2024

Energieleverancier Audax Renewables biedt leden korting op vaste tarieven

LTO Ledenvoordeel heeft het aanbod energie uitgebreid met een samenwerking met Audax Renewables.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.