Gratis check voor leden: hebt u de juiste verzekeringen?

22 februari 2019

|

Rose

Agrarisch ondernemers betalen vaak te veel verzekeringspremie, of ze komen er door schade en schande achter dat ze niet, of niet goed zijn verzekerd. Vijf redenen waarom elke agrariër de gratis en vrijblijvende LTO Verzekeringscheck zou moeten doen, volgens Benjamin Overkleeft, adviseur LTO Verzekeringen.

Gratis verzekeringscheck aanvragen van LTO Verzekeringen

Uw verzekeringen worden door een professioneel en onafhankelijk adviseur bekeken.

De adviseurs van LTO Verzekeringen zijn goed bekend met de gehele agrarische bedrijfstak. Behalve dat u misschien te veel premie betaalt, is het ook erg belangrijk om te weten waarvoor u wel én niet gedekt bent. In de praktijk komt het vaak voor dat een verzekeringsportefeuille door de jaren heen niet goed is bijgehouden, zegt Overkleeft. Er zijn oude dingen in blijven staan, terwijl er sprake is geweest van nieuwbouw en bedrijfsuitbreiding. Onderverzekering komt eveneens voor.

Het voorkomt dubbele of juist ontbrekende dekking.

Veel bedrijven blijken bij zo’n check dubbel verzekerd. Dat hoeft geen opzet te zijn. Soms komt dat door een tussenpersoon die zijn zorgplicht te letterlijk heeft genomen. Er wordt ook gekeken naar aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekeringen. Vaak komen daar dubbele dekkingen voor, is Overkleefts’ ervaring. Bij een boer, die dagelijks voortdurend wisselt tussen ondernemer en privépersoon, ligt dat niet altijd even duidelijk. De kans is groot dat je bijvoorbeeld een dubbele aansprakelijkheidsverzekering hebt en zo betaal je premie voor niets.

Het levert premievoordeel op.

Dat voordeel kan naar Overkleeft’s ervaring oplopen tot soms wel 3.000 euro op jaarbasis. Ook de eventuele arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt hij onder de loep. Maar het komt ook voor dat een ondernemer gewoon prima verzekerd is en niets hoeft te veranderen.

Bij een calamiteit kan het juiste verzekeringspakket het verschil uitmaken tussen wel of geen dekking.

Als voorbeeld noemt Overkleeft een bedrijf dat schade lijdt en waarbij uit de polistekst niet duidelijk blijkt dát er dekking is, of dat het betreffende beschadigde object onder die omschrijving valt. Deze check kan zulke situaties voorkomen. LTO Verzekeringscheck is een kosteloze en vrijblijvende dienst voor alle leden. Overkleeft is zelf adviseur bij LTO Verzekeringen. Maar, zegt hij, de check is een initiatief van de vereniging vóór de leden. U krijgt als het ware een recept met punten waarop het pakket kan worden verbeterd. Als het pakket niet klopt kan Overkleeft zelf met een aanbod komen, maar alleen als de ondernemer dat wil, zo benadrukt hij. Daarnaast kan de adviseur zelf een nieuw voorstel schrijven op het moment dat daar dekkings- of premieverbetering mee te behalen is.

Gratis verzekeringscheck aanvragen van LTO Verzekeringen

Verzekeringen nieuws

11 juli 2024

Wat wordt vergoed met de gewassenverzekering?

Er zijn verschillende omstandigheden die schade kunnen toebrengen aan uw kassen, zoals storm en hagel. Als uw kas wordt beschadigd door dit soort onvoorziene omstandigheden, dekt de gewassenverzekering de schade zodat u uw bedrijf draaiende kunt houden.

9 juli 2024

Welke verzekering komt kijken bij de weidegang van koeien?

Het laten grazen van koeien in de weide biedt voordelen voor dierenwelzijn, voedselkwaliteit en milieuduurzaamheid. Echter, grazen brengt ook een aantal aansprakelijkheidskwesties met zich mee voor boeren. Het is daarom belangrijk om uw bedrijf goed te verzekeren.

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.