Kiezen tussen voordelig of betrouwbaar

14 september 2023

|

Rose

Een kwalitatief goed correctiesignaal is als een goede nachtrust. Het is vanzelfsprekend totdat het een keer­tje misgaat en het je opbreekt. En dan is het te laat. Zo is het ook met een gps RTK-correctiesignaal.   

Een keertje kijken bij de buren kan nooit kwaad. Soms is het gras er daadwerkelijk groener, soms lijkt het groener maar zit er een adder­tje onder dat groene gras. MoveRTK staat bekend om haar continuïteit en stabiliteit en haar nauwkeurig­heid en kwaliteit, en daar hoort een bepaald prijskaartje bij. Zo gebruikt de dienst de modernste hard- en software die niet alleen tijdig ge­üpdatet maar ook regelmatig ver­nieuwd wordt. De onderliggende technologie innoveert ontzettend snel en dat komt de betrouwbaar­heid en stabiliteit ten goede. Eén van de typische kenmerken van de dienst is dat het een Netwerk-RTK-service betreft. Maar wat is dat nu eigenlijk?

EÉN STATION IS GÉÉN STATION

Het corrigeren van satellietsigna­len voor positiebepaling begon ooit met lokale referentiestations. Vaste of verplaatsbare stations – bakens – met een tot op de centimeter be­kende positie. Zo’n station kan dan uitrekenen welk verschil er is tussen de ontvangen satellietsignalen en wat deze zouden moeten zijn. Deze verschillen worden als correctiesig­nalen naar omliggende gps-ontvan­gers gestuurd.  Dat gaat goed zolang het vaste of verplaatsbare referentiestation zijn positie behoudt en geen hinder on­dervindt van atmosferische storin­gen, storingen van een actieve zon of interferentie van lokale radiosig­nalen.  Het lastige is dat je dit als gebrui­ker niet in de gaten hebt en pas merkt dat er iets mis was als het zaaizaad of het pootgoed al (op de verkeerde plek) in de grond zit. Of als een hoogte voor bouw- of weg­werkzaamheden al (verkeerd) is af­gewerkt.  Een ander aspect van een enkel­voudig referentiestation is dat de foutmarge groter wordt naarmate je werkzaamheden op grotere afstand er vandaan uitvoert. Dit resulteert al snel in afwijkingen van meerdere centimeters.  Moet gezegd: een modern en­kelvoudig referentiestation kan RTK-correctiesignalen voordeliger aanbieden omdat de techniek rela­tief goedkoop is. Dat station heeft echter geen broertjes en zusjes die bij uitval of andere problemen pa­raat staan om het zenden van het correctiesignaal over te nemen. Als gebruiker sta je zonder RTK-correc­tiesignaal dan stil.

DE KRACHT VAN EEN NETWERK

Gelukkig is er een goed en betaal­baar alternatief dat wel een back up heeft bij uitval en zichzelf bo­vendien controleert en corrigeert: MoveRTK. MoveRTK is een zoge­noemd Netwerk-RTK met talloze referentiestations strategisch ver­deeld over Nederland.  Dat netwerk controleert en cor­rigeert zichzelf niet alleen, het is er ook op gericht om atmosferische storingen, storingen van de zon en van lokale radiosignalen uit te filte­ren. Hierdoor merk je als gebruiker niets van dergelijke storingen en kun je te allen tijde vertrouwen op dezelfde nauwkeurigheid, beschik­baarheid en herhaalbaarheid door de jaren heen.  Daar komt bij dat MoveRTK als enige aanbieder elk jaar door het Kadaster en door Rijkswaterstaat gecertificeerd wordt. Waarom? Om ervoor te zorgen dat de coördinaten van de referentiestations niet alleen juist blijven, maar dat je als gebrui­ker de data, de AB-lijnen en je werk­lijnen ook uit kunt wisselen. Met je loonwerker bijvoorbeeld. Of met een collega waarmee je land ruilt. Wel zo praktisch én nauwkeurig!

  • -€250

MoveRTK - GPS correctiesignaal

Leden krijgen 250,- korting per jaar op de plaatsbepalingstechnologie van MoveRTK.
Bekijk dit voordeel

Gps-correctiesignaal nieuws

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

7 december 2023

‘Over MoveRTK hoef ik geen lang verhaal op te hangen: je bestelt het en dan werkt het’

Kees Barendregt loopt al poosje mee in de wereld van de landbouwmechanisatie en over MoveRTK is hij onverdeeld enthousiast. ‘Dat doet het altijd.’

27 juni 2023

MoveRTK marktleider precisielandbouw

Staat u op het punt om een automatische machinesturing toe te passen of andere vormen van precisielandbouw? Dan heeft u een betrouwbaar netwerksignaal nodig. Kies voor MoveRTK.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.