MoveRTK, klaar voor de toekomst

28 april 2023

|

Rose

Bent u van plan nieuw materieel aan te schaffen? Dan is de kans groot dat u kiest voor werktuigen met automatische machinesturing en/of andere precisielandbouwtechniek. Dit is ook een goed moment om na te denken over het correctiesignaal.

Kiest u voor een lokaal vast radiosignaal of voor een mobieledataoplossing? En welke aanbieder zorgt voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Radionetwerken zijn lokale oplossingen die in akkerbouwregio’s zoals Zeeland en Flevoland worden aangeboden. Dit is een beperkende factor, want buiten de regio werkt het systeem niet. De keuze voor een mobiel gsmcorrectiesignaal ligt daarom meer voor de hand. Het meest veelzijdige aanbod hierin komt van MoveRTK. Met dit correctiesignaal is precisielandbouw in heel Nederland mogelijk, want de gebruiker is niet afhankelijk van lokale radiobasisstations. Zelfs in de grensstreek is er optimale dekking.

Geen verborgen kosten

Het grote voordeel van MoveRTK is de transparante prijsstelling. Gebruikers betalen alleen abonnementskosten. LTO-leden krijgen zelfs 250 euro korting en betalen daardoor 500 euro per jaar ten opzichte van niet-leden die 750 euro per jaar betalen. Hier zit een data-sim bij inbegrepen, waardoor ondersteuning op afstand ook mogelijk is. Investeringskosten, onderhoudskosten, update-kosten en servicekosten zijn niet van toepassing. Hierdoor onderscheidt het netwerk zich ten opzichte van veel andere oplossingen. Bovendien is MoveRTK merkonafhankelijk. U heeft dus de vrijheid om te wisselen tussen apparaten.

De ontwikkelingen blijven doorgaan. De kwaliteit van het correctiesignaal wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker. Steeds meer navigatiesatellietsystemen zweven in een baan om de aarde. MoveRTK werkt naast gps ook met het Russische GLONASS en Europese Galileo. Dit levert in de praktijk betere ontvangst op in het geval van obstakels zoals bebouwing, bomen en akkerranden.

MoveRTK is het enige systeem met TüV-erkenningen. Het gerenommeerde Duitse instituut testte het correctiesignaal op dynamische nauwkeurigheid op 2 centimeter. Dus geen beloftes maar bewezen nauwkeurigheid.

Gps-correctiesignaal nieuws

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

7 december 2023

‘Over MoveRTK hoef ik geen lang verhaal op te hangen: je bestelt het en dan werkt het’

Kees Barendregt loopt al poosje mee in de wereld van de landbouwmechanisatie en over MoveRTK is hij onverdeeld enthousiast. ‘Dat doet het altijd.’

14 september 2023

Kiezen tussen voordelig of betrouwbaar

Een kwalitatief goed correctiesignaal is als een goede nachtrust. MoveRTK staat bekend om haar continuïteit en stabiliteit en haar nauwkeurig­heid en kwaliteit, dankzij de modernste hard- en software.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.