Pakket van LTO Verzekeringen past bij onze bedrijfsvoering

8 december 2022

|

Rose

Bakker Seed Productions, producent van hoge kwaliteit hybride zaden voor tomaten, komkommers en paprika’s, is al jaren verzekerd via LTO Verzekeringen. Het bedrijf heeft voor hen gekozen vanwege de kennis van de agrarische sector, de gunstige prijs en de goede service. 

Bakker Seed Productions in Zuidoostbeemster produceert hybride zaden van de hoogste kwaliteit voor tomaten, komkommers en paprika’s. Dick Bakker is sinds 2000 eigenaar van het familiebedrijf, dat begin vorige eeuw is opgericht door zijn grootvader. In het huidige glastuinbouwbedrijf van twee hectare produceert een gespecialiseerd team van zo’n veertig medewerkers in een moderne productieomgeving jaarlijks honderden kilo’s raszuivere zaden. Bakker Seed Productions is gecertificeerd voor Good Seed and Plant Practices, een internationaal ketensysteem voor hygiëne in de zaadproductie en opkweek van jonge planten.

Aantrekkelijk geprijsd

Zoon Rick Bakker is sinds 2017 werkzaam bij Bakker Seed Productions. Hij vertelt dat het bedrijf al jaren een glastuinbouwverzekeringspakket bij LTO Verzekeringen heeft, met daarin zowel de glasopstallen, de inventaris en het gewas als verzekeringen voor rechtsbijstand, aansprakelijkheid en milieuschade. ‘We kozen voor LTO Verzekeringen omdat zij gespecialiseerd zijn in de land- en tuinbouw en onze sector goed kennen’, zegt Bakker. ‘Bovendien bieden zij hun verzekeringen aan tegen een aantrekkelijke prijs. Gelukkig hebben we er tot nu toe nauwelijks gebruik van hoeven maken, maar schade aan de kassen of een mislukte oogst vormen risico’s die we graag afdekken.’ Als innovatief bedrijf speelt Bakker Seed Productions in op behoeftes vanuit de markt, zoals met een barcodesysteem voor het uit elkaar houden van de verschillende soorten zaden en werkplekautomatisering voor tracking en tracing van de producten. Bakker vindt het prettig dat tijdens het jaarlijkse onderhoudsgesprek met een adviseur van LTO Verzekeringen aanpassingen in wet- en regelgeving en veranderingen in de bedrijfsvoering aan de orde komen. ‘Zo kunnen we ons verzekeringspakket aanpassen op de actuele risico’s.’

Restwarmte uit datacenters

Het bedrijf wil het gebruik van fossiele brandstoffen terugbrengen. ‘In onze regio kunnen we geen gebruikmaken van aardwarmte of een warmtenet’, zegt Bakker. ‘Daarom hebben we een andere oplossing bedacht.’ Samen met twee energiespecialisten heeft hij een methode ontwikkeld om restwarmte uit datacenters in te zetten in de kas. Een pilot bij Bakker Seed Productions leverde zo’n goed resultaat op dat de bedenkers een wereldwijd patent aanvroegen dat inmiddels is toegekend. De Greenbox van Greentech Technologies is een container waarin servers zijn ondergedompeld in een vloeistof die de warmte van alle elektrische onderdelen opneemt. Daarmee warmt het water op tot 60 graden, met een rendement van bijna 100 procent. Door hiermee kassen te verwarmen en de servers te laten draaien op elektriciteit uit een WKK, kunnen glastuinders jaarlijks 30 tot 40 procent gas besparen.  Drie glastuinbouwbedrijven hebben al een ‘Greenbox’ naast hun kassen staan om deze te verwarmen met restwarmte, een vierde volgt binnenkort. Of LTO Verzekeringen ook daarvoor de verzekeringen heeft geregeld? ‘Nee’, zegt Bakker. ‘Maar ze hebben ons wel geholpen om een partij te vinden die thuis is in deze materie. Ook daarvoor kun je bij LTO Verzekeringen aankloppen.’

Naar LTO Verzekeringen

 

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.