Uitbreiding van je mestopslag, snel terugverdiend

3 maart 2022

|

Rose

De winter loopt alweer bijna ten einde. Dat betekent dat de mestsilo’s en -bassins behoorlijk vol zitten…

Je kunt op papier uitrekenen hoeveel opslag je in theorie nodig hebt, maar de praktijk blijkt vaak anders te zijn. Een lange winter, een slechte kwaliteit van de weilanden, noem maar op. Het kan er allemaal voor zorgen dat je meer opslagcapaciteit nodig hebt dan verwacht.

En wat doe je dan als de mest op het land uitrijden nog niet kan? Je kunt de mest laten afvoeren. Maar daar hangt een stevig prijskaartje aan. Bovendien ben je de mest dan kwijt en kun je het niet voor je eigen grond gebruiken. Mestopslag huren is ook een optie, maar dan moet het twee keer getransporteerd worden. Dit zijn allemaal oplossingen die het probleem niet structureel oplossen. Want volgend jaar zit je met dezelfde uitdaging.

De beste optie voor de lange termijn is de eigen mestopslagcapaciteit uit te breiden. En dat kan ook nog op korte termijn het capaciteitsprobleem oplossen. Want een foliebassin of mestsilo is vaak binnen vier weken al te plaatsen, inclusief het aanvragen van de benodigde melding of vergunning. De investering van deze permanente oplossing is zo meestal sneller terugverdiend dan je denkt.

Een foliebassin of gaasmatsilo van Genap is eenvoudig te monteren en te plaatsen. De opslag voldoet aan de KOMO-richtlijnen. Dit betekent dat de producten en bouwprocessen objectief zijn getoetst en goedgekeurd door onafhankelijke deskundigen. Met name voor mestopslag is dit essentieel voor het verkrijgen van de benodigde melding of vergunning.

Aarzel niet en breid je mestopslag snel en eenvoudig uit met een mestsilo of bassin. Inclusief afdekking of drijfzeil en plaatsing volgens KIWA-normen. Genap produceert, levert, plaatst, onderhoudt en keurt mestsilo’s en bassins. Interesse? Maak een vrijblijvende afspraak. Speciaal voor LTO leden heeft Genap aantrekkelijke kortingen.

Bedrijfsvoering nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

15 april 2024

Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

Vanaf 1 augustus 2024 moet u uw verlengingspunt voor Veiligheid en Techniek halen bij een fysieke bijeenkomst, Verleng nu nog snel en makkelijk online!

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.