‘Verzuim moet je goed regelen’

1 december 2021

|

Rose

Plantenkweker Ron van den Bosch heeft sinds kort voor zijn personeel de LTO VerzuimCare afgesloten. Hij is zeer te spreken over de heldere communicatie met medewerkers van LTO Verzekeringen, in het bijzonder met zijn contactpersoon Henk Houtman.

Ron van den Bosch heeft een modern potplantenbedrijf in Berkel en Rodenrijs. Hij kweekt subtropische groene kamerplanten, op een oppervlakte van 18.000 vierkante meter. Het plantmateriaal importeert hij voor het grootste gedeelte uit Centraal-Amerika. Op het bedrijf werken acht vakmensen: vier vaste medewerkers en vier uitzendkrachten.

Deze tijd van het jaar is het altijd even iets rustiger op het bedrijf, net voor de grote afzetpiek van half december. Dan is de verkoop van kerstbomen en andere kerstspullen voorbij en willen alle bloemenzaken weer groene planten. ‘Kerstbomen eruit, groene planten erin’, zo vat de kweker het samen.

Een belletje is genoeg
Van den Bosch had al een aantal verzekeringen lopen bij LTO Verzekeringen. Daar is hij heel tevreden over, vertelt hij.

‘Mijn adviseur Henk Houtman komt kosteloos elk jaar op bezoek om alle verzekeringen door te nemen. En als er iets is, hoef je maar te bellen en hij komt. Door zo’n jaarlijks bezoek zit je kort op wat er speelt op het bedrijf. Als iets niet goed is, kunnen we dat gelijk aanpassen. Anders denk je dat alles nog goed is, terwijl dat niet zo is.’

Ook over de collega’s van Houtman is hij heel content: ‘De lijnen zijn heel kort en de contacten zijn zeer prettig.’

De glastuinder had tot voor kort een verzuimverzekering voor zijn personeel bij een andere aanbieder. ‘We lopen niet zo snel van de ene naar de andere’, zegt hij. Maar de communicatie met die aanbieder verliep slecht en Van den Bosch was ontevreden over de manier waarop een ziektegeval van een werknemer werd afgehandeld. ‘Dan houdt het voor mij op’, zegt de ondernemer. ‘Dan ga ik verder kijken.’

Vertrouwen
Hij besprak het met Houtman en die raadde hem LTO VerzuimCare aan. Dit houdt in dat LTO Verzekeringen vanaf de eerste dag na de ziekmelding het hele verzuimtraject begeleidt. Naast advies, preventie en de verzekering worden ook de reïntegratie en arbodienstverlening uit handen genomen.

Van den Bosch vindt het heel belangrijk dat hij kan vertrouwen op een goede verzuimverzekering. ‘Dan hoef je je geen zorgen te maken dat het niet goed geregeld is als een medewerker ziek wordt’, geeft hij aan. ‘Je loopt altijd risico en bepaalde risico’s kun je verkleinen door maatregelen te nemen op je bedrijf. Andere risico’s kun je zelf financieel opvangen, maar bij verzuim van personeel kan dat niet. Dat moet je sowieso goed regelen. Dat is gigantisch belangrijk. Als dat niet goed geregeld is, kan dat enorme kosten geven als er iets fout gaat.’

De ondernemer is daarom blij dat het nu met LTO VerzuimCare goed geregeld is.

LTO VerzuimCare
Als expert in verzuimbegeleiding biedt LTO Verzekeringen een totaaloplossing met LTO VerzuimCare. Vanaf dag één na de ziekmelding wordt het verzuim opgepakt en wordt de medewerker begeleid gedurende het gehele verzuimtraject. Van begin tot eind, ook bij arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kan LTO VerzuimCare volledig afgestemd worden op de geldende cao.

Maak vrijblijvend een afspraak

 

Verzekeringen nieuws

11 juli 2024

Wat wordt vergoed met de gewassenverzekering?

Er zijn verschillende omstandigheden die schade kunnen toebrengen aan uw kassen, zoals storm en hagel. Als uw kas wordt beschadigd door dit soort onvoorziene omstandigheden, dekt de gewassenverzekering de schade zodat u uw bedrijf draaiende kunt houden.

9 juli 2024

Welke verzekering komt kijken bij de weidegang van koeien?

Het laten grazen van koeien in de weide biedt voordelen voor dierenwelzijn, voedselkwaliteit en milieuduurzaamheid. Echter, grazen brengt ook een aantal aansprakelijkheidskwesties met zich mee voor boeren. Het is daarom belangrijk om uw bedrijf goed te verzekeren.

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.