Welke verzekering komt kijken bij de weidegang van koeien?

9 juli 2024

|

Rose

Veel koeien kunnen weer lekker de weide in. Het laten grazen van koeien in de weide biedt voordelen voor dierenwelzijn, voedselkwaliteit en milieuduurzaamheid. Echter, grazen brengt ook een aantal aansprakelijkheidskwesties met zich mee voor boeren. Het is daarom belangrijk om uw bedrijf goed te verzekeren.

Aansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is ontworpen om bedrijven te beschermen tegen claims die voortvloeien uit ongevallen, schade aan eigendommen van derden, letsel en andere vormen van aansprakelijkheid.

Aansprakelijkheid bij ongevallen

Het laten grazen van koeien in de weide verhoogt het risico op ongevallen, zoals aanrijdingen met voertuigen of incidenten waarbij voorbijgangers worden verwond door het vee. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor kosten en schadevergoedingen die voortvloeien uit dergelijke ongevallen.

Schade aan eigendommen van derden

Koeien die vrij grazen, kunnen per ongeluk schade toebrengen aan eigendommen van derden, zoals gewassen, omheiningen of gebouwen. De aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van het repareren of vervangen van beschadigde eigendommen en het compenseren van de eigenaren voor geleden verliezen.

Milieuaansprakelijkheid

Hoewel weidegang milieuvriendelijk kan zijn, bestaat het risico dat koeien mest achterlaten op nabijgelegen waterwegen, wat kan leiden tot milieuschade en mogelijke aansprakelijkheid voor de boerderij. De milieuschadeverzekering kan dekking bieden voor de kosten van schade voor je bedrijf.

Benieuwd wat LTO Verzekeringen voor uw bedrijf kan betekenen?

Onze adviseurs staan u graag te woord. Omdat elk bedrijf anders is, biedt LTO Verzekeringen maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring in uw branche kunnen wij u vakkundig adviseren. Bent u benieuwd wat LTO Verzekeringen voor u kan betekenen? Neem dan contact op via 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck. Klik hier voor meer informatie.

  • Gratis verzekeringscheck

LTO Verzekeringen

LTO Verzekeringen staat de agrariër graag bij in het managen van de risico’s die een agrarische onderneming loopt.
Bekijk dit voordeel

Verzekeringen nieuws

11 juli 2024

Wat wordt vergoed met de gewassenverzekering?

Er zijn verschillende omstandigheden die schade kunnen toebrengen aan uw kassen, zoals storm en hagel. Als uw kas wordt beschadigd door dit soort onvoorziene omstandigheden, dekt de gewassenverzekering de schade zodat u uw bedrijf draaiende kunt houden.

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.