Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

15 april 2024

|

Rose

Vanaf 1 augustus wordt het verplicht om één van de vier punten voor uw verlenging te halen bij een fysieke bijeenkomst. Het gaat om een punt voor Veiligheid en techniek (VT), zowel voor ‘Uitvoeren’ als ‘Bedrijfsvoeren’. Tot en met juli kunt u nog volledig online verlengen voor de komende vijf jaar op Spuitlicentie.nl.

Ondernemers en medewerkers die een spuitlicentie hebben gehaald moeten deze binnen 5 jaar verlengen. Dat kan momenteel door vier verlengingspunten te halen door bijeenkomsten bij te wonen of door het volgen van online cursussen, daar is de licentiehouder vrij in. Op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn er per 1 augustus 2024 aanvullende adviezen gekomen om het aantal ongevallen met gewasbeschermingsmiddelen te beperken. Dit advies is in het afstemmingsoverleg van Bureau Erkenningen overgenomen.

De wijziging van de regelgeving houdt in dat binnen vijf jaar na afgifte van een spuitlicentie in totaal vier punten behaald moeten worden, waarvan één middels het volgen van een kennisbijeenkomst. Hiermee denkt de overheid verzekerd te zijn dat de licentiehouder op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen en de opgedane kennis paraat blijft. Dit betekent dat er altijd een fysieke Veiligheidsbijeenkomst gevolgd moet zijn voor verlenging van het vakbekwaamheidsbewijs Uitvoeren en Bedrijfsvoeren gewasbescherming. Een deel van de fysieke bijeenkomst moet dan aandacht besteden aan het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (denk aan filters checken of het vervangen van een volgelaatsmasker), het op de juiste wijze vullen van de tank en voorlichting of toelichting bij vragen van passanten, omwonenden of buren.

NU NOG ONLINE VERLENGEN
Verlengt u vóór 1 augustus dan kunt u dit nog volledig online doen voor de komende vijf jaar. Veel ondernemers vinden de online leeromgeving van Spuitlicentie.nl een uitkomst. Hovenier Bart Van Gurp verlengde inmiddels al voor de tweede keer zijn licentie via Spuitlicentie.nl. Dat bevalt hem prima. De hovenier noemt daarvoor twee redenen. Ten eerste dat de online cursus minder tijd vraagt. ‘Ik ben best wel druk met mijn werk’, legt hij uit. ‘Ik doe bijna alles zelf, met een medewerker en wat inleners. Vaak ben ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig. Bijeenkomsten om de spuitlicentie te verlengen kosten veel tijd. Die heb ik meestal niet.’ Als tweede reden noemt Van Gurp dat hij via Spuitlicentie.nl op elk moment dat hem past een stuk van de cursus kan doen. ‘Het is makkelijk dat je dat gewoon thuis kunt doen als je even tijd hebt’, legt hij uit. Het is altijd en overal beschikbaar en dat scheelt tijd en reiskosten.

KORTING VOOR LTO-LEDEN
Als LTO-lid krijgt u korting op een digitale cursus van Spuitlicentie.nl. Neemt u één cursus af dan krijgt u 5 procent korting en bij vier of meer cursussen 10 procent (niet geldig in combinatie met andere kortingen of acties.) Meer informatie vindt u op de website ltoledenvoordeel.nl/spuitlicentie. Daar kunt u direct uw persoonlijke kortingscode aanvragen en vandaag nog starten met uw cursus.

  • -5%

Spuitlicentie

Haal of verleng uw spuitlicentie eenvoudig online. Leden krijgen 5% korting op één cursus of 10% korting op vier cursussen.
Bekijk dit voordeel

Spuitlicentie nieuws

4 september 2023

Vraag subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met een subsidieregeling voor boeren of loonwerkers die werken aan preventieve en niet-chemische maatregelen om de geïntegreerde gewasbescherming op hun bedrijf te verbeteren.

8 juni 2023

‘Veel geleerd van de opfriscursus’

Richard Scharenborg, medewerker van Loonbedrijf Scharenborg, verlengde zijn spuitlicentie via Spuitlicentie.

8 december 2022

Haal of verleng uw spuitlicentie eenvoudig online

LTO-leden krijgen korting op het verlengen of behalen van hun spuitlicentie via de online leeromgeving van Spuitlicentie.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.