Ze kennen de haken en ogen van een boerenbedrijf

5 oktober 2018

|

Rose

Friese melkveehouder waardeert transparante verzekeringsverhaal

Melkveebedrijf Draaijerstein in Harich is bij LTO Verzekeringen een klant van het eerste uur. ‘Door hun kennis van de sector geven we het verzekeringsverhaal met een goed gevoel uit handen. Zo kunnen wij ons volledig richten op ons bedrijf.’

Bekijk het aanbod van LTO Verzekeringen

Meine Draaijer (30) runt de melkveehouderij met 125 koeien samen met zijn ouders. De meeste werkzaamheden voert hij het liefste zelf uit. ‘Alleen het hakselen besteden we uit. Als melkveebedrijf zijn we dus ook behoorlijk gemechaniseerd’, zegt hij. ‘Denk aan trekkers, shovels en een hooihark, maar een beregeningshaspel en een breedmeststrooier hebben we ook staan.’

‘Omdat we veel zelf doen, maken we lange dagen’, vervolgt Draaijer. ‘Gelukkig is het machinewerk ook een hobby van mij. Ik kan daar echt van genieten.’ Samen met zijn vriendin woont Meine Draaijer inmiddels op de boerderij in Harich. Zijn ouders hebben een woning in het dorp. De jonge melkveehouder is binnen de maatschap verantwoordelijk voor de verzekeringen. Door de goede contacten met LTO Verzekeringen ziet hij geen reden om zaken te veranderen.

Drie maatschappijen
Auto’s, trekkers en al het werkmaterieel vallen al een flink aantal jaren binnen het agrarisch pakket van de bedrijfsverzekeringen. Die zijn bij drie verschillende maatschappijen ondergebracht. ‘Voordeel is dat wij nu niet verplicht alles bij één partij hoeven onder te brengen. Onze tussenpersoon Remy Kruize koppelt de juiste maatschappij aan onze wensen: de goedkoopste partij met de beste voorwaarden’, legt Draaijer uit. ‘We zijn ontzettend tevreden over de transparantie. Zo zitten we als boeren ook in elkaar.’

De Friese melkveehouder stipt ook de praktische aanpak van LTO Verzekeringen aan. ‘Onze tussenpersoon kun je in principe dag en nacht bellen als er zaken geregeld moeten worden. We hebben weleens gehad dat wij in de avond een auto kochten’, vertelt hij. ‘Remy Kruize heeft er meteen voor gezorgd dat het verzekeringsverhaal werd dichtgespijkerd.’ De agrarische achtergrond van LTO Verzekeringen is een belangrijke meerwaarde, vindt de melkveehouder.

‘Ze kennen de sector en weten ook precies wat de haken en ogen zijn waar wij als boeren mee te maken hebben. De tussenpersoon zorgt er voor dat de risico’s worden gedekt. Als ondernemers hebben we vaak weinig tijd om ons met dergelijke zaken bezig te houden.’ LTO Verzekeringen zorgt er voor dat de risico’s voor het bedrijfskapitaal bij betrouwbare partijen, onder de juiste voorwaarden en op de voordeligste manier worden afgedekt. ‘Zo kunnen wij ons volledig richten op onze bedrijfsvoering’, besluit Draaijer.

Bespaartip van LTO Ledenvoordeel

Kies voor een onafhankelijke tussenpersoon zoals LTO Verzekeringen die verschillende verzekeringsmerken kan aanbieden. De ene verzekeraar biedt tractorverzekeringen voordeliger aan, de andere is relatief voordeliger met gebouwenverzekeringen of heeft dekkingsvoorwaarden die beter bij uw situatie passen. Door slim te kiezen bespaart u al snel honderden euro’s per jaar en gaat uw dekking er vaak ook nog op vooruit.

Bekijk het aanbod van LTO Verzekeringen

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.