Zonder problemen de winter door met Blauwe Diesel

30 oktober 2023

|

Rose

De winterperiode staat voor de deur. De periode dat we weer temperaturen onder het vriespunt kunnen verwachten. Als het gaat vriezen, hoeven Blauwe Diesel-gebruikers zich geen enkele zorgen te maken. Blauwe Diesel is namelijk beveiligd tot -20 graden. Hoe anders is dat als u nog zomerdiesel in de tank hebt zitten?

Reguliere diesel die tijdens de zomermaanden wordt geleverd, is niet bestand tegen vorst. Zomerdiesel bevat namelijk veel paraffine. Dat stolt bij temperaturen onder de 0°C. Hierdoor kristalliseert de paraffine en ontstaan er vlokken in de diesel. Dit leidt tot verstopte leidingen en filters. Problemen waar u zeker niet op zit te wachten.

Winterbestendig

Voor agrariërs die al Blauwe Diesel gebruiken, zijn deze zorgen verleden tijd. Ze hoeven er niet meer aan te denken om tijdig winterdiesel te bestellen of anti-vlok aan de zomerdiesel toe te voegen. Blauwe Diesel is namelijk het hele jaar door winterbestendig. Deze duurzame brandstof wordt gemaakt van Arctic Class 0 brandstoffen, namelijk hoogwaardige HVO100 en diesel B0 (diesel zonder biodiesel). Het bevat dus geen biodiesel, nog minder paraffine dan winterdiesel en heeft desondanks een goede smering.

CO2-reductie

Helaas zijn door de klimaatverandering de echt koude winters al zo’n kwart eeuw verleden tijd en hebben we niet meer kunnen genieten van een prachtig schaatsevenement als de Elfstedentocht. Het doet je maar weer eens beseffen dat het tijd is om actie te ondernemen en het gebruik van Blauwe Diesel is daarbij een goede optie. De gebruikers van Blauwe Diesel dragen een belangrijk steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Blauwe Diesel reduceert namelijk aanzienlijk CO2e.

Direct overstappen

En wat ook mooi is aan deze duurzame dieselbrandstof; u kunt er zonder aanpassingen aan de motor direct op overstappen. Er zijn dus geen dure investeringen nodig. Ook kunt u op elk moment wisselen van Blauwe Diesel naar een fossiele diesel en andersom.
Blauwe Diesel is van constante kwaliteit en voldoet het hele jaar door aan de richtlijnen van de EN590 brandstofnormering. Een duurzame dieselbrandstof die de beste technische kwaliteit combineert met de hoogst haalbare duurzaamheid. Waarom zou u er niet voor kiezen? Leden kunnen Blauwe Diesel eenvoudig én met voordeel bestellen.

  • Staffelkorting

Blauwe diesel

Met duurzame Blauwe Diesel reduceert u ruim 18% CO₂. Blauwe Diesel is te bestellen met ledenvoordeel vanaf 1.500 liter.
Bekijk dit voordeel

Transport nieuws

11 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen slaan handen ineen voor verkeersbewuste agrarische jeugd

In een gezamenlijke inspanning om de verkeersveiligheid te bevorderen en met een focus op de agrarische jeugd, bundelen LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen hun krachten.

16 oktober 2023

LTO Ledenvoordeel en GreenChem BV lanceren voordelige Adblue voor LTO-leden

Wageningen, 16 oktober - LTO Ledenvoordeel is verheugd om aan te kondigen dat we een nieuw ledenvoordeel hebben gelanceerd in samenwerking met GreenChem BV, een toonaangevende leverancier van Adblue.

8 juni 2023

Rakesh de Vries: ‘Alleen Blauwe Diesel’

Melkveebedrijf De Vries in Tersoal maakt sinds 2018 gebruik van Blauwe Diesel.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.