Zorgpakket voor de tuinbouw dankzij VGZ

13 december 2021

|

Rose

Een zorgpakket dat is afgestemd op de tuinbouw. Daar heeft zorgverzekeraar VGZ voor gezorgd. ‘Er is heel veel specifiek aan de hand voor tuinders’, zegt Cilles Boerboom van VGZ. ‘Daarom proberen we specifieke zorg op die groep te richten.’ Zijn advies is om regelmatig te kijken of de zorgverzekering aansluit op de zorgbehoefte.

VGZ is actief voor alle branches. Door de samenwerking met LTO richten zij zich ook op de agrarische sector. ‘LTO kent de doelgroep als geen ander’, zegt Boerboom. ‘Elke branche heeft specifieke kenmerken op het gebied van gezondheid en zorg. In de tuinbouw is er bijvoorbeeld zorg en stress over de hoge gasprijs of over opvolging. Wij proberen daar specifiek onze zorg op te richten en zo relevant te zijn voor de tuinbouw.’

Het advies van Boerboom is om regelmatig te kijken of de ziektekostenverzekering nog aansluit bij persoonlijke situatie. ‘Het loont om te kijken of je nog wel goed zit, of je zorgbehoefte nog wel aansluit op het zorgaanbod van je verzekering. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar je wilt wel de juiste dekking.’ Collectief verzekeren bij VGZ is voor iedereen in de agrarische sector.

Via LTO biedt VGZ in twee collectieven verzekeringen aan. Bij LTO Ledenvoordeel is het aanbod beschikbaar voor alle leden van LTO. Bij Agro+Zorg is het voor iedereen zie werkt in de agrarische sector. Dit geldt voor ondernemers die geen lid zijn van LTO, personeel op agrarische bedrijven en gezinsleden.

Volgens Boerboom ligt er ook een belangrijke rol voor de werkgevers. Zij kunnen de werknemers adviseren om jaarlijks kritisch te kijken naar de ziektekostenverzekering. Het collectief van Agro+Zorg biedt veel voordelen voor de medewerkers.

Vrije keuze ziekenhuis
Eén van de meest gestelde vragen die Boerboom krijgt, is waarom een ziektekostenverzekering van VGZ een logische keuze is. ‘Wij bieden een goede verzekering tegen een eerlijke en stabiele prijs. Het is een verstandige keuze voor iedereen om goede zorg te krijgen. Wij bieden geen budgetverzekering of slechts een beperkt aantal ziekenhuizen waar je behandeld kunt worden bij geplande operaties. Bij ons heb je de vrije keus waar je een behandeling wilt laten verrichten.’

Het is niet altijd de beste keuze om te kiezen voor een behandeling dichtbij huis, aldus Boerboom. Bij een complexe operatie is het vaak beter om te kiezen voor een Academisch ziekenhuis (tegenwoordig meestal Universitair Medisch Centrum genoemd). Die operaties worden daar misschien twee honderd keer uitgevoerd, terwijl die bij een ziekenhuis in de buurt eens in de paar weken gedaan wordt. Belangrijk is dat deze keuze te allen tijde bij de verzekerden ligt.

Laagdrempelige hulp
Op aanvullende verzekeringen zoals fysiotherapie, brillen en orthodontie biedt VGZ een ruime vergoeding. Een overgroot gedeelte van de verzekerden kiest voor een aanvullend pakket. ‘De prijs van de aanvullende verzekeringen in het collectief van LTO Ledenvoordeel en Agro+Zorg is gelijk of lager dan de prijs van de aanvullende verzekeringen in ons reguliere product’, legt Boerboom uit. Terwijl de dekking uitgebreider is. Speciaal voor de agro sector biedt VGZ een laagdrempelige manier van preventieve psychologisch hulp. Wanneer tuinders stress of zorgen hebben, kunnen zij digitale consulten krijgen. Dit is één op één met een psycholoog, thuis achter een laptop of computer. ‘We zien dat hier steeds meer gebruik van gemaakt wordt’, zegt Boerboom.

Daarnaast biedt VGZ veel ondersteuning aan werkgevers om medewerkers vitaal te houden. ‘We hebben heel veel in huis om bedrijven op dit gebied te ondersteunen’, aldus Boerboom. Workshops, trainingen en apps via het Gezond Leven Platform van VGZ zijn hier voorbeelden van. ‘Allemaal kosteloos en echt heel praktisch’, benadrukt hij. Ook denkt de verzekeraar mee met werkgevers die de medewerkers willen informeren over bijvoorbeeld voeding, gezondheid of meer bewegen.

Best practise toepassen
Winst maken is niet het doel van VGZ, vertelt Boerboom. ‘Ons belangrijkste doel is om betaalbare en zinnige zorg te leveren voor onze leden en om voor hen oplossingen te bieden voor hun persoonlijke gezondheids- en zorgvraag. En als wij premie overhouden, dan gebruiken we dat voor de premie in het jaar erna.’

VGZ is druk om de zorg toekomstbestendig en betaalbaar te houden. Boerboom: ‘wij investeren er onder andere in om met zorginstellingen, ziekenhuizen de ‘best practice’ voor zorg te ontwikkelen. Wanneer één van de instellingen een goede manier van behandelen toepast of goede ideeën heeft voor bepaalde zorg, dan rollen wij deze uit naar andere instellingen. Zo werken we aan betaalbare en zinnige zorg voor onze leden.’

Agro + Zorg
Agro+Zorg is er om werknemers in de agrarische sector te helpen met goede en betaalbare zorg. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@agropluszorg.nl of 088 472 4200.

Meer informatie

 

Collectieve zorgverzekering met uw LTO lidmaatschap
Bent u lid van LTO? Dan heeft u met het zorgcollectief van LTO Ledenvoordeel de keuze uit vier verschillende verzekeraars. U krijgt korting op uw zorgverzekering en u ontvangt bovendien diverse extra’s in de aanvullende pakketten.

Meer informatie

 

Bron: Bloemisterij

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.