Zorgverzekering 2020: Wat verandert er?

22 november 2019

|

Rose

December is de zorgmaand bij LTO Ledenvoordeel. Het is de tijd om over te stappen of om uw aanvullende verzekeringen te bekijken. Wat is voor u een goede keuze? Wij helpen u graag op weg.

Leden van LTO hebben de keuze uit vier zorgverzekeraars: CZ, Zilveren Kruis, Univé en De Friesland. Het zorgcollectief bij Avéro stopt. De zorgtak van dit merk fuseert per 1 januari 2020 namelijk met zusterbedrijf Zilveren Kruis. Klanten van Avéro worden hierover geïnformeerd en kunnen voortaan gebruikmaken van LTO’s collectieve regeling bij Zilveren Kruis. Bel gerust met LTO Ledenvoordeel als u hier vragen over heeft.

Verplicht naar 5%
Het eigen risico blijft in 2020 gelijk, maar per saldo stijgen de premies bij alle verzekeraars doordat de overheid een aantal wijzingen heeft doorgevoerd. Zo heeft het rijk bepaald dat de korting op de basisverzekering wordt verlaagd van 10% naar maximaal 5% voor alle collectieve zorgverzekeringen. Omdat onze collectieve kortingen op de basisverzekering dus verplicht verlaagd worden naar 5% (CZ zelfs naar 4%), gaan leden in het collectief ongeveer € 100 per jaar per verzekerde meer betalen.

Er zijn ook positieve wijzigingen: zo zit in het basispakket nu een logeervergoeding voor patiënten die minstens 3 dagen achtereen worden behandeld maar niet zijn opgenomen. En zorg door de specialist ouderengeneeskunde of arts verstandelijk gehandicapten zit vanaf 2020 ook in de basisverzekering.

Aanvullende verzekeringen
De hoge collectieve kortingen tot 15% op de aanvullende verzekeringen blijven hetzelfde als in 2019. Qua dekking voor aanvullende verzekeringen wijzigt wel een aantal zaken. Opvallend is bij Univé de verlaging van het aantal fysiotherapiebehandelingen naar het standaard aantal. Daarnaast wordt meer aandacht gegeven aan preventieve zorg. Zo hebben Zilveren Kruis en CZ verschillende online modules zoals health checks, slaapcursussen en zelfhulp bij psychische klachten.

Zorgvergelijker
Wilt u zeker weten of uw verzekering nog passend is? Raadpleeg dan de onze Zorgvergelijker. U geeft aan welke vergoedingen u wilt voor bijvoorbeeld een bril, kraamhulp of fysiotherapie. Vervolgens krijgt u een handig overzicht met passende verzekeringen.

Agro+Zorg

Je zorgt goed voor de dieren en gewassen. Maar wie zorgt er voor jou? En voor je werknemers?
Op een agrarisch bedrijf wordt vaak hard gewerkt, de fysieke belasting is circa 15% hoger dan in andere sectoren. Bij Agro+Zorg kun je terecht voor een goede zorgverzekering én informatie over gezondheid in de agrosector. We geven uitleg en tips over uiteenlopende onderwerpen die relevant zijn voor agrariërs. Zo zijn er verschillende artikelen over veilig werken en fysieke belasting maar ook bijvoorbeeld over werkstress, regeldruk en slapeloosheid. agropluszorg.nl

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.