Zorgverzekeringen 2024: welk pakket past bij u?

20 november 2023

|

Rose

LTO Zorgcollectief heeft voor 2024 afspraken gemaakt met vijf zorgverzekeraars. De aanvullende pakketten zijn speciaal samengesteld voor ondernemers in de agrarische sector. Zo wordt er bijvoorbeeld meer fysiotherapie aangeboden en is er aandacht voor de mentale gezondheid. Maar er zijn nog meer verschillen. En een keuze is altijd persoonlijk. Waar moet u op letten bij het kiezen van uw zorgverzekering? Wij geven een aantal tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen.

De basisverzekering
De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals huisartsenzorg, zorg in een ziekenhuis, spoedeisende hulp en een aantal geneesmiddelen. Deze verzekering is verplicht voor iedereen en qua inhoud bijna overal hetzelfde. En tóch zijn er verschillen. Bijvoorbeeld door de hoogte die u kiest voor het vrijwillig eigen risico. Maar ook door de keuze om wel of niet gebruik te maken van niet-gecontracteerde zorgverleners. Denk hier dus goed over na.

Welke aanvullende verzekering?
Via ons kiest u sowieso voor een aanvullende verzekering. Maar ook hierin zitten grote verschillen. Bijvoorbeeld in het aantal behandelingen voor fysiotherapie, mondzorg of in de vergoeding van een bril, lenzen of specifieke geneesmiddelen. Daarnaast is er steeds meer behoefte aan zorg op het mentale vlak. Al onze partners bieden extra’s via het collectief. Zo heeft VGZ een openup-dekking voor psychologische hulp om zo preventieve psychologische hulp te bieden voor boeren en tuinders die problemen, stress of zorgen hebben. Door op tijd hulp te vragen, kunt u soms erger voorkomen. En dan is het wél fijn, als u die hulp niet direct zelf hoeft te betalen.

Tarief en extra’s: hier moet u op letten
Vergelijk het aanbod van de zorgverzekering die u nu heeft altijd met andere verzekeraars. Misschien krijgt u een vergelijkbaar pakket tegen een scherpere premie of zitten er meer voordelen in. Via het LTO Zorgcollectief krijgt u bij VGZ, CZ, Zilveren Kruis, Univé en De Friesland tot 15% korting op aanvullende pakketten en eventuele extra’s zoals meer fysiotherapie, mondzorg en extra preventiebudget.

Zorgverzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.