Besparen met dynamische prijzen

14 juni 2023

|

Rose

Veel energieleveranciers bieden grotere bedrijven momenteel nog geen vast contract of hebben nog hoge vaste tarieven. Een andere manier om energie af te nemen is via dynamische prijzen. LTO Ledenvoordeel heeft een partnership met energieleverancier NieuweStroom.

Bij dynamische prijzen betalen klanten de op dat moment geldende dagelijkse marktprijs, dezelfde als waarvoor energieleveranciers de bulk van hun stroom en gas inkopen. Hierdoor verschillen de dynamische prijzen voor aardgas per dag en voor stroom verschillen de prijzen zelfs per uur. Dit is 24 uur vooraf al in te zien en daardoor kunnen veel ondernemers hun verbruik slim afstemmen op het actuele uurtarief en zo besparen op energie.

Doordat steeds meer mensen zelf stroom opwekken en dit deels aan het net terugleveren, verandert vraag en aanbod van energie. Is er veel aanbod dan zijn de prijzen laag en wordt er weinig opgewekt dan zijn de prijzen hoger. ‘Het betekent wel dat de energieprijs op en neer kan gaan, maar uit markanalyses blijkt dat op de lange termijn de kans op aanzienlijke besparingen zo het grootst is’, vertelt Remco ten Barge, algemeen directeur van NieuweStroom. ‘Je kunt de markt niet verslaan. Die is onvoorspelbaar. Maar met dynamische prijzen weet je in ieder geval dat je direct minder gaat betalen voor energie zodra de marktprijs daalt.’ Dynamische tarieven worden nog weleens verward met variabele tarieven, maar dat zijn tarieven die berekend worden als je energie afneemt en je geen contract met vaste prijzen hebt afgesloten. ‘Onze klanten betalen niet voor het gevoel van zekerheid van een vaste prijs’, legt Ten Barge uit.

Gelijkwaardige relatie

“Zonder vaste contracten en opzegboetes bestaat er een gelijkwaardige relatie tussen leverancier en klant. Daardoor weten klanten zeker dat we voor hen elke dag tot het uiterste gaan’, stelt Ten Barge. ‘Er geldt alleen een kleine transparante opslag, maar geen ingebouwde riscopremie – die soms tientallen procenten kan bedragen – en geen opzegboete. LTO Ledenvoordeel heeft voor haar leden een korting over de vaste opslag onderhandeld”.

Meer over dynamische tarieven van NIeuweStroom

Energie nieuws

11 juni 2024

Zonnepanelen rendabel of niet?

Vraagt u zich ook af of zonnepanelen nog steeds rendabel zijn? Nu er steeds vaker terugleverkosten gerekend worden en de salderingsregeling misschien vervroegd wordt afgebouwd, vragen veel ondernemers zich af of het nog zinvol is om nu te investeren in zonnepanelen. Het antwoord is dat het zeker zin heeft.

4 juni 2024

LTO Ledenvoordeel en Next Source bieden veehouderij en glastuinbouw voordelen van zonne-energie

Next Source en LTO Ledenvoordeel zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van zonne-energie, wat voldoet aan de specifieke behoeften van de agrarische sector.

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.