Besparen op energie met LTO Ledenvoordeel

14 september 2023

|

Rose

LTO Ledenvoordeel heeft diverse pro­ducten en diensten in haar portfolio om ondernemers te helpen verduur­zamen. We kijken hierbij uiteraard naar een goede prijs maar ook naar de voorwaarden en de service van de partners waarmee we in zee gaan.

Steeds meer boeren en tuinders breiden hun aandeel zonnepanelen verder uit. LTO Ledenvoordeel werkt al jaren samen met Tenten Solar, vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en het hoge serviceni­veau. De medewerkers hebben inmid­dels heel veel ervaring in de agra­rische sector en maken voor iedere ondernemer een plan op maat. Zo hoeft het duurste zonnepaneel niet altijd het meeste rendement op te leveren; de kwaliteit van het instal­latiewerk is minstens zo belangrijk voor een goede opbrengst.

HEEFT U AL ZONNEPANELEN?

Dan is het goed te weten dat de opbrengst ervan behoorlijk kan da­len door het neerslaan van vuil zo­als stof, ammoniak en vogelpoep. Laat de zonnepalen met regelmaat reinigen door een professional. LTO-leden krijgen 10 procent korting bij Ebel SolarClean, die uw zonnepane­len vakkundig en voordelig reinigt met de modernste apparatuur.

En wist u dat u ook geld kunt krij­gen voor uw GVO’s? Een Garantie van Oorsprong (GvO) is een digitaal certificaat dat aangeeft waar en hoe duurzame stroom is geproduceerd. Voor elke megawattuur aan groene stroom krijgt u één GvO en die is geld waard. Energie van Boeren onderhandelt namens u en andere agrarische ondernemers de beste prijs voor uw certificaten.

SDE++ 2023 VAN START

Bij zowel zonnepanelen als zon­necollectoren kunt u gebruik maken van subsidies zoals SDE++ of ISDE of extra belastingaftrek voor uw in­vestering. De SDE++ ronde van 2023 loopt van 5 september tot en met 5 oktober. De inschrijving voor sub­sidies vraagt vaak een strategische aanpak. Full Power Support voert de subsidieaanvraag voor u uit op basis van ‘no cure, no pay’. Zowel voor kleinzakelijke als grootzake­lijke aansluitingen kunt u subsidie aanvragen. De adviseurs kunnen u ook helpen met een uitgebreide rendementsanalyse of advies geven hoe u verder kunt besparen op ener­gie. Met hun jarenlange ervaring in de agrarische sector krijgt u een passend en persoonlijk advies.

WELKE ENERGIE PAST BIJ U?

De energiemarkt is de laatste tijd erg veranderd en veel ondernemers vragen zich af of ze hun energieprij­zen nu moeten vastzetten of juist dynamisch laten lopen. Dat hangt voor een deel af van de bedrijfsvoe­ring maar ook van uw persoonlijke voorkeur. Wilt u zekerheid van een vast bedrag per maand voor elek­triciteit en aardgas dan gaat u voor vaste prijzen. Wilt u liever gebruik­maken van dal- en piekuren en di­rect de marktprijzen volgen dan kiest u wellicht voor de dynamische tarieven. LTO Ledenvoordeel werkt samen met Greenchoice, Audax Renewables en Nieu­weStroom. Wilt u een vrijblijvend advies van een van onze adviseurs neem dan contact op met het team Service & Advies.

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.