‘Betaalbaar maar ook goed verzekerd’

22 februari 2019

|

Rose

Leghennenbedrijf Eibaar doet al tien jaar zaken met LTO Verzekeringen. Sjef en Hanneke de Baar-Aarden houden leghennen met vrije uitloop bij Den Bommel, Goeree-Overflakkee. Hun bedrijf is flink gegroeid. Een verzekeringspakket op maat is daarom belangrijk.

Naar de website van LTO Verzekeringen

Leghennenbedrijf Eibaar is een echt familiebedrijf. De boerderij aan de Tilsedijk stamt uit 1860. De familie De Baar woont hier sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. In 2004 namen zij het bedrijf over, toen nog met een akkerbouw- en vleeskuikentak. De vleeskuikenstal bouwden zij datzelfde jaar nog om naar een leghennenstal met vrije uitloop. In 2010 kwam daar een tweede vrije uitloopstal bij.

Door de jaren heen werden doorlopend grote en kleine aanpassingen gedaan om het welzijn van mens en dier te bevorderen. Sjef en Hanneke de Baar hebben veel aandacht voor dierenwelzijn en de omgeving. Ze volgen het gedrag van hun leghennen nauwgezet. Het pluimvee krijgt al sinds tien jaar geen antibiotica meer, goed voer en hun snavels zijn onbehandeld. ‘Onze dames hebben het goed en dat proef je’, luidt de slogan dan ook.

In 2012 besloten zij dit idee verder uit te werken en eieren te gaan verkopen onder de naam Eibaar. ‘In de loop van dat jaar kregen we een pakstationerkenning. Om een nieuwe slag te kunnen maken, bouwden we begin 2015 een nieuwe sorteerruimte. Daarnaast kwam er een eiersorteermachine, waardoor ook kleinverpakkingen automatisch kunnen worden ingepakt. Zodoende zetten we veel van de geproduceerde eieren direct af aan supermarkten en groothandels.’

Bezoekers

Een ander belangrijk aspect van de werkwijze van de familie is het gebruik van live beelden, zodat bezoekers of klanten het leven van de leghennen in en buiten de stal kunnen volgen. Ook is de kippenboerderij op afspraak te bezoeken en ‘s zomers worden wekelijks excursies georganiseerd. Binnenkort start de bouw van een derde leghennenstal.

Meedenken

Sjef en Hanneke doen al zeker zo’n tien jaar zaken met LTO Verzekeringen, naar grote tevredenheid. Voordeel is vooral het meedenken, zodat je tot een goed op de maat van hun bedrijf toegesneden verzekeringspakket komt, zeggen zij. ‘Zo eens per jaar komt Henk Houtman langs bij ons, om het pakket langs te lopen’, vertelt Sjef. ‘Er kan altijd wel wat worden aangescherpt. Kloppen de dekkingen nog precies, is er wat veranderd? De verzekering van onze eierautomaat bijvoorbeeld. Die is zeven dagen per week 24 uur per dag geopend. Hoe verzeker je zoiets op betaalbare wijze?

Ook gingen we samen met de verzekeringsexpert alle gebouwen langs, om te kijken waar de risico’s liggen. Hij kijkt dan bijvoorbeeld naar eventuele brandrisico’s.’ Hanneke: ‘Uitdaging is om ons bedrijf niet alleen maar betaalbaar, maar ook voldoende te verzekeren. Toen wij in 2010 een nieuwe stal bouwden en in 2015 een extra schuur voor het pakstation, zijn we steeds in overleg gebleven over wat verzekeringstechnisch handig was.’

Naar de website van LTO Verzekeringen

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.