Blauwe diesel de beste keus voor motor en milieu

30 november 2022

|

Rose

Blauwe Diesel EN590 is een duurzame dieselbrandstof die de beste technische kwaliteit combineert met de hoogste haalbare duurzaamheid.

Al generaties lang is familiebedrijf Wiersma Olie en Techniek op zoek naar kwalitatief de beste én de meest duurzame brandstoffen. Germ Wiersma, directeur en eigenaar: ‘Wij willen als ‘rentmeesters’ elke dag graag verantwoorde keuzes maken voor de toekomst: van wat ons is toevertrouwd, de natuur, het milieu en onze kinderen. Dat is onze specialiteit, zeg maar gerust ons DNA.’ De familie Wiersma zit al sinds 1871 in de brandstofhandel. Toen was het nog turf, dat met skûtsjes vervoerd werd. Sinds 2012 voorziet het bedrijf haar klanten van diverse andere brandstoffen, zoals de gangbare benzine en fossiele diesel. Maar nu ook – en dat is uniek in Nederland – de Blauwe Diesel 20. Deze diesel variant wordt onder de vlag van Future Fuels verkocht.

Blauwe Diesel 20 is een brandstof die deels bestaat uit fossiele diesel (zonder biodiesel) en deels uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). HVO  is een brandstof die op moleculair niveau sprekend op gewone fossiele diesel lijkt. De oorsprong van dit product is echter heel anders, vertelt Wiersma. ‘Het wordt door de Finse olieraffinaderij Neste gemaakt van plantaardig afval uit de voedingsmiddelenindustrie. Wanneer de machines voor Calvé pindakaas gereinigd worden, levert dat veel oliehoudende componenten in het afvalwater op. Daar maakt Neste HVO van. Zo ook van het frituurvet van McDonald’s of Aviko. En zo kan ik wel even doorgaan. De voedingsmiddelenindustrie produceert zo’n 5 miljard liter oliehoudend afval per jaar, dus het is een bijna onuitputtelijke bron. Het mooie is dat er daardoor geen sprake van voedselverdringing is, zoals bij de zogenaamde biodiesel, waarvoor soja, koolzaad en dergelijke verbouwd wordt op waardevolle landbouwgrond. Blauwe Diesel 20 bestaat uit de beste kwaliteit duurzame HVO (20%) brandstof gecombineerd met de meest hoogwaardige fossiele diesel (80%). Het is dus gegarandeerd Biodiesel-vrij.

Via LTO Ledenvoordeel kunt u Blauwe Diesel 20 bestellen. Hiermee reduceert u ruim achttien procent CO2 en bespaart u brandstofkosten ten opzichte van gewone diesel. De diesel is EN590 gecertificeerd en geschikt voor elk landbouwvoertuig met een dieselmotor. Het getal 20 in Blauwe Diesel 20 staat voor het duurzame deel in de brandstof. Dus 20% is duurzame brandstof en 80% is fossiele brandstof van de hoogste kwaliteit. Blauwe Diesel is winterbestendig en minimaal beveiligd tot -20 graden Celsius. Hierdoor is de kans op winterproblemen, zoals bacteriegroei en verstopte brandstoffilters minimaal. LTO-leden krijgen korting vanaf 1500 liter.

Bekijk dit aanbod

Diesel nieuws

30 oktober 2023

Zonder problemen de winter door met Blauwe Diesel

De winterperiode staat voor de deur. Als het gaat vriezen, hoeven Blauwe Diesel-gebruikers zich geen enkele zorgen te maken. Blauwe Diesel is namelijk beveiligd tot -20 graden.

16 oktober 2023

LTO Ledenvoordeel en GreenChem BV lanceren voordelige Adblue voor LTO-leden

Wageningen, 16 oktober - LTO Ledenvoordeel is verheugd om aan te kondigen dat we een nieuw ledenvoordeel hebben gelanceerd in samenwerking met GreenChem BV, een toonaangevende leverancier van Adblue.

8 juni 2023

Rakesh de Vries: ‘Alleen Blauwe Diesel’

Melkveebedrijf De Vries in Tersoal maakt sinds 2018 gebruik van Blauwe Diesel.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.