Duurzame energie? Laat geen geld liggen

7 maart 2023

|

Rose

Het grootste deel van alle duurzame energie wordt opgewekt in de agrarische sector, via zonnepanelen, windmolens of biomassa. Maar het is nog niet bij iedereen bekend dat je voor elke megawatt aan opgewekte groene stroom een certificaat krijgt dat vrij verhandelbaar is op de markt.

Opwekkers van duurzame stroom krijgen voor elke megawattuur aan groene stroom een groencertificaat of Garantie van Oorsprong (GvO). Dit digitale certificaat geeft aan waar én hoe de hernieuwbare stroom is geproduceerd. De certificaten worden uitgegeven door CertiQ, in opdracht van de minister van Economische Zaken en Klimaat. NLgroen is met het merk Energie van Boeren een aantal jaren geleden begonnen met de aan- en verkoop van groencertificaten van agrarische herkomst. Energie van Boeren regelt dat de opbrengst van de groencertificaten van aangesloten boeren direct naar de stroomopwekkers gaat, in plaats van de energieleverancier. Inmiddels laten ruim 2.000 agrarische ondernemers hun certificaten verhandelen via dit platform.

Wekt u groene stroom op?

Dan heeft u dus ook verhandelbare GvO’s. Individueel op de markt brengen levert vaak weinig op en daar speelt Energie van Boeren op in. De GvO’s van u en uw agrarische collega’s worden door Energie van Boeren gebundeld en verhandeld door een ervaren onderhandelaar, tegen een goede prijs voor alle ondernemers

Meer informatie: Energie van Boeren – NLgroen

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.