Energiecontracten… hoe zit dat precies?

23 mei 2019

|

Rose

Vaste tarieven vergelijken met dynamische prijzen gaat niet omdat we vooraf niet weten wat de toekomstige prijzen zijn. Bent u bereid risico te nemen, dan kunt u voordeel hebben van dynamische tarieven. Omdat LTO Ledenvoordeel met verschillende aanbieders werkt kunt u altijd snel overstappen naar een vaste overeenkomst. Vaste tarieven zijn onderling wel te vergelijken.

Vaste tarieven

LTO Ledenvoordeel biedt sinds 2018 energie van meerdere aanbieders aan: Naast het vertrouwde Greenchoice aanbod is er een concurrerend eigen energiehuismerk Profito Energie. Beide aanbieders bieden voordeel dankzij vaste tarieven van 1 of 3 jaar. Vaste tarieven bieden veel zekerheid en zijn gemakkelijk te vergelijken. Wij raden ook altijd aan om tarieven te vergelijken.

Veel energiebedrijven rekenen een maandbedrag voor u uit. Wij vinden deze methode vaak onduidelijk om twee redenen: Ten eerste wordt er vaak geen rekening gehouden met een hogere aansluitwaarde. Ten tweede kan er een zitten in het verbruik waarvan uitgegaan wordt. Zomaar kiezen voor het laagste maandbedrag kan soms leiden tot een vervelende hoge jaarafrekening. U kunt dan zelfs flink duurder uit zijn. LTO Ledenvoordeel helpt u graag met het vergelijken. Zijn wij een keer niet goedkoper, dan zeggen we dat ook gewoon eerlijk.

Dynamische prijzen

Een heel ander aanbod is op basis van dynamische prijzen van NieuweStroom. De tarieven staan van te voren niet vast en verschillen per uur. De dagmarktprijs wordt hierbij gevolgd. Tarieven kunnen zowel omhoog als omlaag gaan. Omdat u zelf het risico draagt betaalt u geen risico/opslag. Mede hierdoor kunnen dynamische prijzen de grootste kans geven op de laagste prijs. Deze kans neemt verder toe wanneer u energieverbruik wat bewuster gaat plannen buiten de spitstarieven. Op onze website vindt u de actuele uurprijzen en een interessante uitlegvideo.

Hoe kan ik advies krijgen?

Stuur onze helpdesk een mailtje of neem telefonisch contact met ons op. LTO Ledenvoordeel kiest er bewust voor om klanten niet te bezoeken. Wij zien namelijk dat bedrijven die kleinzakelijke klanten wel bezoeken te maken krijgen met hoge wervingskosten. Dit vertaalt zich soms in adviseurs die iets te graag hun contract willen verkopen, terwijl ze een bonus moeten doorrekenen in de tarieven. Bij LTO Ledenvoordeel staan leden altijd voorop. Leden mogen daarom altijd een eerlijk advies verwachten.

Energie nieuws

11 juni 2024

Zonnepanelen rendabel of niet?

Vraagt u zich ook af of zonnepanelen nog steeds rendabel zijn? Nu er steeds vaker terugleverkosten gerekend worden en de salderingsregeling misschien vervroegd wordt afgebouwd, vragen veel ondernemers zich af of het nog zinvol is om nu te investeren in zonnepanelen. Het antwoord is dat het zeker zin heeft.

4 juni 2024

LTO Ledenvoordeel en Next Source bieden veehouderij en glastuinbouw voordelen van zonne-energie

Next Source en LTO Ledenvoordeel zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van zonne-energie, wat voldoet aan de specifieke behoeften van de agrarische sector.

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.