Gasprijs laatste 20 jaar niet zo laag

28 mei 2020

|

Rose

De prijs van aardgas heeft een historisch laag niveau bereikt. Er wordt nu tussen de drie en vier cent per m3 betaald. Terwijl dat twee jaar geleden nog 30 cent was.

Als belangrijkste oorzaken zijn de afgenomen vraag door de coronacrisis en de warme winter aan te wijzen. Daardoor is er minder gas gebruikt de afgelopen maanden. Ook de overproductie van olie helpt daarbij een handje. ‘Er was al ruim voldoende aardgas op de wereld voordat er een zachte winter was’, zegt Martien Visser, lector energietransitie bij de Hanze Hogeschool Groningen. Visser legt uit dat de lage gasprijs goed is voor Nederland: ‘We importeren veel meer gas dan we exporteren en kolencentrales in heel Europa draaien nu veel minder. Er is dus minder CO2-uitstoot.’

Het is dus een goed moment om de huidige lage energieprijzen vast te laten leggen. Vaak kun je nu al voor 2021 een energiecontract afsluiten met heel gunstige tarieven.

De gasprijs van het afgelopen jaar. Bekijk de actuele prijs op nieuweoogst.nl

CO2 COMPENSEREN
De leveranciers van LTO Ledenvoordeel compenseren het verbruik van gas. In het kort komt het erop neer dat het gasverbruik wordt gecompenseerd door te investeren in duurzame projecten zoals het aanplanten van nieuwe bomen en het beschermen van bossen. Omdat bomen tijdens hun groei CO2 uit de atmosfeer opnemen en zuurstof produceren, wordt het gasverbruik als het ware geneutraliseerd en dat draagt bij aan het tegengaan van de klimaatverandering.

BOSGECOMPENSEERD GAS VAN GREENCHOICE
Greenchoice compenseert het gasverbruik door in zowel eigen projecten als in projecten van samenwerkingspartners te investeren. Met de projecten worden in verschillende landen bestaande bossen beschermd, beschadigde bossen hersteld en wordt er nieuw bos aangeplant. In Nederland investeert het energiebedrijf in de aanleg van nieuwe bossen of voedselbossen en projecten om bos te beschermen zoals bijvoorbeeld een project dat de schimmelziekte ‘essentaksterfte’ bestrijdt. Door alle projecten zijn er in totaal al 2 miljoen nieuwe bomen aangeplant. Al het gasverbruik van de klanten van Greenchoice is 100% gecompenseerd en dat kost niks extra.

CO2-GECOMPENSEERD PROPAANGAS
OK Gas levert aan al haar klanten propaangas dat ook 100% CO2-gecompenseerd is. Het bedrijf kiest voor CO2 credits die door onafhankelijke internationale keuringsinstanties worden toegekend aan duurzame energie- of bosaanplantprojecten. Door net zoveel credits te kopen als haar klanten aan CO2 uitstoten wordt de klimaatimpact van gasverbruik volledig gereduceerd.

LTO-leden profiteren niet alleen van de collectieve gastarieven via LTO Ledenvoordeel, maar dragen zo ook bij aan een schonere wereld.

Alles over energie van LTO

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.