Is propaangas iets voor u?

8 december 2022

|

Rose

Met de huidige hoge aardgasprijzen kan overstappen op een propaangastank voordelig zijn. Voor boeren en tuinders die tegen de extreem hoge aardgasprijzen aanlopen, bijvoorbeeld als ze een nieuw contract moeten aangaan, loont het om te kijken naar propaangas als alternatief.

De prijs van propaangas is afgelopen tijd ook gestegen, maar niet zo exorbitant als aardgas en elektriciteit. Het gebruik van propaangas is een goede optie als je geen aardgasaansluiting hebt of als je af en toe een hoge piekvraag hebt, bijvoorbeeld bij het drogen van producten. Maar nu kan propaangas voor veel meer bedrijven interessant zijn.  

CO2-gecompenseerd

Er zijn duurzamere alternatieven voor CO2-gecompenseerd propaangas, zoals een warmtepomp of zonnepanelen, maar deze vragen vaak om een grote investering. En ook niet ieder pand, stal of schuur is daarvoor geschikt of voldoende geïsoleerd. De omschakeling van aardgas naar propaangas is dan qua investering veel minder groot: Een tank kan snel en voordelig worden gehuurd en de meeste cv-installaties hoeven niet vervangen te worden, maar kunnen worden omgebouwd.  

Tevreden klant

Wout Speijers heeft zijn hele leven gewerkt als melkveehouder in het Gelderse Driel. Waar hij ooit 35 melkkoeien had, staan er nu nog negen op stal. Twee koeien melkt hij nog, voor de hobby. Want leveren aan fabrikanten doet hij al enige tijd niet meer. Wel verwarmt hij zijn huis na al die jaren nog steeds met de leveringen van OK Gas. ‘Ik zat bij Margas en dat werd in 1996 overgenomen door OK Gas, dus ik ben er eigenlijk sinds het begin bij. In de tussentijd ben ik wel eens benaderd door een concurrerend gasbedrijf. Maar ik zit goed waar ik zit. Ze zeggen ‘afwisseling van spijs doet eten’, maar dat gaat voor mij niet op.’ Met de huidige gasprijzen is het propaangas momenteel niet goedkoop. Toch levert OK Gas ook in deze tijden voor een heel redelijk bedrag, vindt Speijers. En sinds er vijftien jaar geleden een overeenkomst is gesloten met LTO Bedrijven krijgt hij als LTO-lid bovendien extra korting.  

Automatische bevoorrading  

Niet alleen over de prijs is Speijers tevreden. Hij is erg te spreken over de service. ‘Als er iets is kun je ze altijd bereiken. En sinds er een meter op de tank is geplaatst hoef ik ze zelfs niet eens meer te bellen als de tank bijna leeg is. Dat wordt automatisch doorgegeven. Voor hen handig, dan kunnen ze zelf de beste route bepalen als ze gaan bijvullen. Maar voor mij is het helemaal handig, ik hoef niks meer te doen.’

De propaangasmarkt is niet zo transparant als de markt van aardgas. Het is voor ondernemers daarom vaak moeilijk te controleren of ze doorlopend een goede prijs krijgen. Leden die propaangas van OK Gas afnemen, zijn gegarandeerd van prijzen gebaseerd op het grootverbruikerstarief. Deze prijzen worden door LTO Ledenvoordeel gecontroleerd. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Doe een informatieaanvraag voor de mogelijkheden en tarieven.

Naar het aanbod van OK Gas

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.